Novosti

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Status se po prvi put održava u Puli, u velebnom prostoru Istarskog narodnog kazališta. Za Nagradu Status 2021. predloženi su instrumentalisti koji su u 2020. imali vlastita izdanja i/ili su kao instrumentalisti gostovali na albumima drugih izvođača, a od 2011. i instrumentalisti koji su objavili ili ostvarili instrumentalnu izvedbu bez obzira na konfiguraciju/nosač na kojima se nalaze. Pod ostvarenom izvedbom smatra se bilo koja relevantna izvedba uživo, dokumentirana i dostupna javnosti putem TV-a i interneta.

status

Do sada je Statusom nagrađeno više od 180 instrumentalista, u zabavnoj, rock i urbanoj glazbi, narodnoj i tradicijskoj/etno glazbi, te u jazz glazbi. Ova prestižna nagrada dodjeljuje se u 19 kategorija različitih instrumenata i stilova, a takvo priznanje od struke posebna je čast svakom glazbeniku. Istaknimo samo neke od prijašnjih dobitnika, redom vrhunske glazbenike: Boško Petrović, Miljenko Prohaska, Matija Dedić, Saša Nestorović, Hrvoje Rupčić, Boris Leiner, Vedran Božić, Igor Geržina, Marko Ramljak, Davor Križić, Henry Radanović, Stjepan Hauser, Joseph Kaplowitz i mnogi drugi koji predstavljaju ono najbolje s čime se hrvatska glazbena scena može pohvaliti.

unnamed1

U glazbenom dijelu programa dodjele Statusa od 2020. godine uvedena je novost. Do tada su dobitnici Nagrade Status imali priliku glazbeno nastupati uz podršku svojih sastava ili formacija u kojima inače djeluju, a od 2020-te, a tako i ovom prilikom, nastupit će uz pratnju ponajboljih glazbenika, za ovu priliku okupljenih u "kućni" STATUS BAND, koji će činiti dosadašnji i ovogodišnji dobitnici Nagrade Status iz HGU Podružnice 5 Pula:

- Branko Sterpin, truba
- Saša Zorkić, gitara
- Miroslav Tovirac, el. bas
- Dušan Kranjc, bubnjevi