Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

U intervjuu kojeg je dao za BBC Radio 4, glazbenik Paul McCartney otkrio je kako je glavni krivac za raspad Beatlesa bio John Lennon, a ne on kako su mnogi tvrdili.

Nakon više od 50 godina od raspada benda, ljudi i dalje smatraju kako se bend raspao zbog McCartneyja koji je u travnju 1970. godine dao intervjuu u kojem je „otkrio“ da je uzeo predah od benda.

Za BBC Radio 4 rekao je sljedeće: „Bend se nije raspao zbog mene. Nisam osoba koja je odgovorna za raspad. A ne, ne, to nikako. To je bio John – ušao je jednog dana u prostoriju u kojoj smo svi (misli na Georgea, Ringa i sebe) odmarali i rekao kako napušta bend, pa ako to nije objašnjenje svega, onda ne znam što jest.“ Odluku o razilasku dugo su skrivali od njihova menadžera Allena Kleina.

„Pretvarali smo se da je sve normalno, a znali smo da je to kraj, da nema više Beatlesa, nastupa i uživanja u glazbi kao benda.“

McCartney smatra kako su trebali ostati zajedno jer su stvarali dobru glazbu, punili dvorane i stadione te prodavali svoje albume u milijunskim nakladama. „To je bio moj bend, moj posao, moj život, želio sam da nastavimo“, rekao je McCartney i time zaključio intervju.