Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Washingtonski Odjel za arehologiju i očuvanje povijesti odobrio je uključivanje rodne kuće Kurta Cobaina u Aberdeenu u državni registar baštine, službenu listu povijesno značajnih lokaliteta i imanja diljem Washingtona. Kuća, u kojoj je frontmen Nirvane živio od 1968. - 1984., prema podatcima iz javnog registra, sagrađena je 1923. godine.

Trenutni suvlasnik doma, Lee Bacon, kazao je magazinu Rolling Stone da su planovi za rekonstrukciju doma u njegov izvorni izgled "90-95%" dovršeni te da se nada da će od proljeća omogućiti privatna turistička razgledanja. Uz to, Bacon je kupio još jednu nekretninu u Aberdeenu koju će prenamijeniti u "Tribute Lounge and Gallery Cafe" u spomen na Kurta Cobaina, a u kojoj će biti izložene fotografije, razne memorabilije i još mnogo toga.

Izvršna direktorica Odjela za arheologiju i očuvanje povijesti, Allyson Brooks, izjavila je za Rolling Stone: Općenito želimo biti sigurni da priznajemo da se u kući iz djetinjstva dogodilo nešto što je bilo značajno. U ovom slučaju to je Kurt Cobain, koji je svoje glazbene strasti i vještine razvio u Aberdeenu i u toj kući. Brooks je još dodala: Svi u vijeću prepoznali su važnost tog mjesta.