Novosti

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Basist i vokal ZZ Topa Dusty Hill, koji je u blues-rock triju svirao više od 50 godina, preminuo je u utorak navečer u 72. godini.

Smrt člana ZZ Topa potvrdili su pjevač i gitarist Billy Gibbson i bubnjar Frank Beard koji su u kratkoj objavi odali poštovanje pokojnom kolegi:

Rastužila na je današnja vijest da je naš drug Dusty Hill preminuo u snu u svome domu u Hustonu, nama, kao i legiji fanova ZZ Topa diljem svijeta nedostajat će tvoja prisutnost, dobra narav i trajna posvećenost kojom si bio oslonac Topu. Zauvijek ćemo biti povezani onim "Blues Shuffle in C" Jako ćeš nedostajati, amigo.

Gibbson i Beard nastupali su bez Hilla prošlog tjedna u Village Commons u New Lenoxu, na kojoj Dusty nije nastupio zbog problema s kukom.

Hill je rođen 19. svibnja 1949. u Dallasu. Krajem 60-ih svirao je u nekoliko lokalnih blues-rock bendova, a za to vrijeme upoznao je i Bearda. Basist i bubnjar preselili su se u Houston 1969. godine, udružujući se s Gibbonsom u svom novoosnovanom bendu ZZ Top. Hill je s Gibbonsom dijelio vokale u bendu te je bio glavni vokal u pjesmi "Tush", prvom Top 20 hitu benda i jednoj od njegovih najpopularnijih pjesama do sada.