Novosti
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

Balkan Loves Dilla neprofitna je glazbena organizacija posvećena izuzetno talentiranom preminulom hip-hop glazbeniku i producentu Jamesu Dewittu Yanceyu poznatijem pod umjetničkim imenom J Dilla, a startala je kao ogranak svjetske James Dewitt Yancey fondacije koju vodi Dillina majka 'Ma Dukes', u suradnji s tri regionalna hip-hop aktivista, Filipom Iveljom (Phat Phillie) iz Zagreba, Vladom Stojanovićem iz Valjeva i DJ Gocetom iz Skopja.

Lansiranje je planirano za ponedjeljak, 5. srpnja u 21:00 u programu kultne zagrebačke RAP emisije Blackout na Radiju 808 koji je odnedavno dostupan u Zagrebu na frekvenciji 93,9 Mhz te na webu radio808.com i na video linku www.mixcloud.com/live/radio808 . Osim Phillieja, Vlade i DJ Goceta u eteru Radija 808 preko zoom poziva pojavit će se i Ma Dukes, njegov brat Illa J te Dillini najbliži prijatelji i suradnici Frank n Dank.

J Dilla ili Jay Dee - nevjerojatno je važan hip-hop glazbenik i producent koji je nažalost preminuo 2006 godine od posljedica lupusa, te je nakon smrti dobio kultnu sljedbu i božanski status kao I fanove diljem svijeta uključujući i u našoj regiji.

Balkan Loves Dilla planira dovođenje Ma Dukes na ove prostore, “J Dilla Inspired” album s najboljim regionalnim producentima i reperima te nekoliko gostiju iz Amerike, online merchandise store I druge aktivnosti, a za 2023 godinu u pripremi je i zagrebački hip-hop muzej koji će imati i dio posvećen Dilli. Konekcija s gospođom Yancey (Ma Dukes) krenula je preko Vlade Stojanovića iz Valjeva koji već desetak godina surađuje s njezinom fondacijom, dok se naš Phat Phillie se imao prilike dvaput sresti s pokojnim Jay Deejem, 2000 u Los Angelesu na koncertu Dilline grupe Slum Village i 2002 u studiju u Berlinu gdje su Baby Dooks iz Bolesne Braće i Dilla radili skupa na albumu njemačkih repera Afroba i Samy Deluxea.



Izvještaji



Mariza oduševila punu dvoranu Lisinskog


Sukhishvili u Lisinskom - II. dan


Poluintimni koncert velikog gospodina u maloj Šiški


Mimika Orchestra nastupio u ciklusu Chiaroscuro


Sukhishvili u Lisinskom - I. dan


Kawasaki 3P sirovo i jako zagrmili Tvornicom kulture


Nirvana tribute u VIB-u


Perpetuum Jazzile u Lisinskom


HC PUNK-erija u domu kulture zvanom Močvara


Judas Priest, Saxon i Uriah Heep u Beču


Galerija fotografija: Stare pizde + Prazna kutija


Galerija fotografija: Skotni vrag


Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici