Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

Budući da je u manjem dijelu javnosti došlo do određenih nesporazuma u pogledu mogućnosti prisustva publike na koncertima u sklopu akcije Ministarstva kulture i medija te Hrvatske glazbene unije – „Jer svirati se mora“, Hrvatska glazbena unija izdala je pojašnjenje, koje prenosimo u cijelosti.

Svi koncerti u sklopu navedene akcije se odvijaju u najstrožim epidemiološkim uvjetima. Zbog toga je strogo ograničen broj publike, rasporedom sjedala ili stolova je organizator onemogućio bliske kontakte prisutnih posjetitelja te se provode i sve druge strogo propisane mjere koje se koordiniraju za navedene koncerte.

Najava članova nacionalnog stožera kako će na velike koncerte moći samo oni koji dobiju tzv covid – potvrde, ne odnosi se na koncerte u okviru projekta „Jer svirati se mora“ već će se odnositi na javne priredbe i okupljanja koja će se organizirati u budućnosti, bez strogih mjera kakve su sada na snazi.

Pravila o obvezi imanja covid – potvrda o cijepljenju ili preboljenju se ne odnose na koncerte u sklopu akcije „Jer svirati se mora“.

Stoga, nema nikakve potrebe za povratom ulaznica za koncerte u sklopu akcije „Jer svirati se mora“ budući da posjetitelji ne moraju biti dvostruko cijepljeni niti će morati dokazivati da su preboljeli Covid i na taj način stekli imunitet. Ti se koncerti odvijaju s drastično smanjenim brojem posjetitelja kao što organizatori slijede i sve druge sigurnosne i zdravstvene upute dobivene od nadležnih tijela.