Novosti

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Damir Imamović dobitnik je nagrade The Best of Europe britanskog glazbenog magazina Songlines.

Ovaj najznačajniji časopis u oblasti world music žanra iz cijeloga svijeta, danas je objavio dobitnike svojih nagrada i predstavio možda najveće dosadašnje priznanje Damiru za njegov rad, ali i prvo priznanje ove vrste.

Nakon objave nominacije početkom travnja, postalo je jasno da je Damirov rad primio više nego ikada prije. Nominiran je u čak dvije kategorije (za "Najboljeg umjetnika Europe" i za "Najboljeg umjetnika") i tako postao jedini ovogodišnji takmičar s dvije nominacije. Pored njega u kategoriji za najbolje europsko umjetništvo bili su nominirani: portugalska diva Mariza, engleski trubadur Sam Lee i francuski vokalni duo Cocanha. Ceremonija dodjele nagrade održava se krajem godine u Londonu.

Više o nagradama magazina Songlines

Glazbena nagrada britanskog magazina Songlines ustanovljena je 2009. godine i nastavlja tradiciju prestižne glazbene nagrade iz oblasti "Svjetske glazbe" koju je dodijelio glasovitom programu BBC-a. Od 2016. godine nagrada se dodjeljuje po kontinentima s kojih umjetnici dolaze. Dobitnici neke od prestižnih nagrada Songlinesa do sada su bili: Bassekou Kouyaté, Mariza, Fanfare Ciocărlia, Seckou Keita, Goran Bregović, Derek Gripper ...