Novosti

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Prošle čudne i teške godine, rodio se novi Hrvatski super - heavy metal bend i to ne bilo kakav, nego super grupa.

Jedni od najboljih glazbenika i legende naše regionalne rock i alternativne glazbe na inicijativu Alena Šenkovskog, udružili su svoje znanje, iskustvo i želju za dobrom heavy rock glazbom i bez puno priče snimili punokrvnu heavy metal pjesmu. Možemo reći da je izolacija u ovo doba pandemije zaslužna za nastanak ovog glazbenog projekta, koji će tek pokazati zube svim ljubiteljima dobrog žestokog zvuka... kocka je bačena, povratka nema.

Članovi ovog jedinstvenog benda su:
Vokal - Žanil Tataj - Žak (ex Divlje Jagode, ex Jersey, Mary Rose itd.)
Gitara - Alen Šenkovski (ex Sage, Time Decay, studijski glazbenik)
Bas gitara - Krešimir Kaštelan (Crvena Jabuka, studijski glazbenik)
Bubnjevi - Adrian Borić (ex Divlje Jagode, Crvena Jabuka, Dino Jelusić & M.U.D Band)

O ovim muzičarima se ne treba puno govoriti. Bend se zove "Alen Šenkovski" s obzirom na ideju i inicijativu cijelog projekta. Prvi singl s pratećim spotom pod nazivom "Muzej izgubljenih duša" za koji tekst potpisuje Mirko Šenkovski Geronimo, a glazbu Alen Šenkovski, trebao bi ugledati svjetlo dana krajem ovog mjeseca. Snimanje su odradili glazbenici sami u svojim kućnim studijima, editing je radio Marko Josipović (Comarana production) u Španjolskoj, a sound dizajn i pripremu za mix i mastering Alen Šenkovski. Za fx trake i sequencere zaslužan je Leon Martell (Leon Šenkovski). Mix je radio Dejan Orešković, jedan od naših najboljih producenata, a mastering John Davis u "Metropolis" studiu u Londonu.

John Davis edan je od najboljih mastering inženjera u svijetu koji je masterirao brojne svjetske bendove i filmsku glazbu (Led Zeppelin,Opeth, Gorillaz, filmovi Alien, Predator itd..) pa je tako i nositelj brojnih nagrada.

Za vizualni identitet benda, kao što su logo i album cover se brine grafički dizajner Danny Rafaniello iz Švicarske.

Iz benda kažu da će album ugledati svjetlo dana krajem godine, a do tada će izlaziti singl po singl.