Novosti

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Kako javlja nova.rs danas nešto prije 13. sati sahranjen je Đorđe Balašević u krugu najuže obitelji.

Tijelo su iz kapele ispratili tamburaši pjesmom "Aco Braco", na koju su nadovezali “Malu vidru” dok je na samom grobu izvedena “Olivera”.

Uz kćerke Jovanu i Jelenu, sina Aleksu, suprugu Oliveru te Jovaninog supruga Aleksandra, sahrani su prisustvovali gradonačelnik Novog Sada i gradonačelnik Ljubljane, naime jedno vrijeme obitelj Balašević je živjela u Sloveniji.

Kako javljaju beogradske Novosti, obitelj je u želji da se u krugu najbližih oprosti od iznenada preminulog najstarijeg člana, angažirala privatno osiguranje koje je zatvorilo sve prilaze groblju.

1D6DF3E6 01FF 47FD 897C 96DA0724BF49

foto: N.Karlić

Đorđe Balašević preminuo je u petak 19. veljače, svega tri dana nakon što je primljen u bolnicu zbog problema s upalom pluća, ali i koronavirusa kojim je bio zaražen. Nadljudski napori liječnika da povrate u život najvećeg kantautora ovih prostora nisu bili uspješni te nas je sa 67 godina života Đole zauvijek napustio.

Spontano, obožavatelji diljem bivše države okupljali su se na trgovima ili drugim mjestima koja vezuju uz Balaševića te uz pjesmu, svijeće i suze odaju počast najdražem glazbeniku.

Pismo
Foto: Nenad Mihajlović, RAS Srbija