Novosti

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

For Him and Her, novi studijski album world music dive Amire Medunjanin, našao se među top 10 najboljih albuma ugledne godišnje liste World Music Charts Europe. Sjajna je to vijest koja potvrđuje kako se radi o divi čije stvaralaštvo nadilazi granice naših prostora - ovo je još jedna potvrda njezine vanserijske kvalitete. For Him and Her hommage je Tomi Zdravkoviću i Silvani Armenulić, a osim na CD-u, u prodaji je i kao bogato opremljeno dvostruko vinilno izdanje. Album u je objavljen sredinom lipnja.

Veliko je ovo priznanje ne samo Amiri, nego i sjajnoj ekipi glazbenika s kojima je Amira realizirala album For Him and Her: Shyrkhan Agabeyli (bas), Bojan Zulfikarpašić (perkusije i Moog Matriarch), Predrag Vasić (gitare i mandolina), Ismail Lumanovski (klarinet), Mustafa Šantić (harmonika), Vladimir Ćuković (violine) i Pantelis Stoikos (truba).

Dvanaest pjesama, evergreeni Svirajte mi tiho, tiše, Ja nemam prava nikoga da volim, Čekaj me, Šta će mi život, Što je tužna tako ova noć, Rane moje, Kad se voli, što se rastaje, Srećo moja, Danka, Dva smo sveta različita, Što te večeras nema i Umoran sam od života pjesme su kojima je Amira udahnula novi život.

Neizmjerno sam sretna što je ovaj album naišao na takav odaziv i da je prepoznat i van regije. To samo govori da je glazba univerzalni jezik i ova vrsta muzike je oaza i utjeha, posebno sada u ovom ludilu u kojem živimo. Ova glazba zahtjeva slušanje, izjavila je Amira na predstavljanju albuma u Zagrebu.