Novosti
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

Kroz više od četrdeset izdanja, Ri Rock festival je ostao jedan od najstarijih i najpoznatijih glazbenih događanja u regiji namijenjen neafirmiranim bendovima, a dosad su kroz njega mnogi glazbenici stasali u danas najpoznatije rock izvođače u RH i šire. Ovogodišnji odabrani mladi riječki bendovi: Lei, Finta De Mona i Fanaa dobiti će priliku za revijalni nastup bez klasičnog koncertnog natjecanja bendova i uz podršku glazbenika koji su svojim dugogodišnjim radom pridonijeli regionalnoj alternativnoj sceni. Poseban gost ovogodišnjeg izdanja je poznati riječki bend Grad koji će na festivalu po prvi puta predstaviti svoj novi materijal, riječke metal legende Kryn te riječki rock bend Chasing Nord.

Unatoč svim preprekama koje je donijela 2020. godina, Udruga Ri Rock je odlučila održati 42. Ri Rock festival i nastaviti ovu izrazito bitnu tradiciju grada Rijeke u obliku posebne koncertne emisije. Dodjela nagrada Ri Rock Kipić, uz nastupe bendova održat će se 12. prosinca 2020. u Omladinskom kulturnom centru Palach s početkom u 19 sati, a voditeljica programa biti će Marina Jakšić (Radio Roža). Zbog mjera socijalnog distanciranja i preporuke HZJZ-a, program će se održati bez publike, a festival će se potpuno besplatno moći pratiti putem live stream-a na YouTube kanalu Udruge Ri Rock i na službenoj Facebook stranici, ali i putem radija udruge Ri Rock - Radio Roža. Kako bi festival stigao do još većeg broja publike u pomoć Ri Rocku uskočila je i televizijska kuća Kanal Ri kao suorganizator događaja. Kanal Ri će cijeli program festivala snimati i u nešto skraćenoj verziji emitirati u drugom terminu.

Nagrada Ri Rock Kipić 2020. će se ove godine dodijeliti u 6 kategorija. Stručni žiri sastavljen od iskusnih glazbenika, medija i članova Udruge Ri Rock odabrati će nominirane bendove za svaku kategoriju a zatim i dobitnike. Članovi stručnog žirija su: Andrej Vučinić - Škot (punker i organizator Empeduja Punk festa), Sara Ivelja (Radio Korzo), Velid Đekić (povjesničar riječke rock scene), Branimir Herceg (glazbeni urednik Radio Rijeka), Miran Milić (Studio Palach), Stipe Gillich (Distune Promotion), Davor Pejić (DJ, radijski voditelj i organizator), Luka Petrović (osnivač benda Old Night, prošlogodišnji dobitnik nagrade), Vanja Kauzlarić (Udruga Ri Rock) i Jelena Martinčić (predsjednica Udruge Ri Rock).

Kategorije su: Single godine - Ivica Vrkić, Album godine, Spot godine, Album cover art te Nove Nade i Izvođač godine, a nominirani su:

Single 2020. - Ivica Vrkić
One Possible Option - All We Do Today
White on white - Soulmate
Chasing Nord - Lo-Hi
Kryn - Waters
Paper tigers - Lust For Life

Spot 2020.
One Possible Option - All We Do Today
Produkcija: Goran Kovač, Ilustracije: Deni Kasapović, 3D modeling i animacija: Deni Kasapović i Dejan Adamović, Montaža: Deni Kasapović

One Possible Option - Erase
Video produkcija: Filip Gržinčić (Gržinčić Creative Visual)

Chasing Nord - Sonic Heart
Videography and montage - Stella Mešić https://partsofthesun.com

White on white - Mirrors
Režija | Filip Gržinčić

Asheraah - Charon
Video production: Mirko Žorž

Album 2020.
One Possible Option - No King
Projekt - Zaustavi vrijeme
Japanski premijeri - Mikroraptor
Grapevine Babies - Funkle Ben's Sex Potion
Elisha - Let me tell you about

Album art cover
Fanaa - Fanaatom Lattè
Cover art photo: Kristian Kirinčić

Grapevine Babies - Funkle Ben's Sex Potion
DESIGN – Mario Depicolzuane / Studio 8585

One Possible Option - No King
Deni Kasapović

Japanski premijeri - Mikroraptor
Japanski Premijeri., The Quiet Pet painted by John William Godward in 1906,

Longhare - Would You Like To Know More
Mateo Gojević

Nove Nade
Paper tigers
Witchguard
Fanaa
Entropist
Hand of Apollo
Lei

Izvođač 2020.
Grapevine Babies
Če bo bo če na na
One Possible Option
Turisti
Chasing Nord

NAGRADE

Ovogodišnji Ri Rock Kipić izrađen je od keramike na radionicama za koje je zadužena voditeljica Stanka Štefan i to kroz projekt RiGenerAkcija! koji se provodi u suradnji s Maticom umirovljenika grada Rijeke. Dobitnici će osim Ri Rock Kipićem biti nagrađeni i izuzetno vrijednim nagradama: snimanje video spota u vrijednosti od 8000 kn (Cro Mount videoprodukcija), fotkanje benda (Stephany Stefan), dizajn logotipa (MAPA studio za dizajn), dizajn album art covera (Bernd Muss fantastični umjetnik iz Češke i tattoo artist), dizajn majice, album art covera (All Things Rotten poznat po radu sa svjetskim zvijezdama alternativne scene), tisak na 30 majica za bend (Lumer shop Split). Tu je i snimanje albuma u Studiju Palach i snimanje singla u Studiju Pehlin. Rijeka Tattoo Expo dobitnicima poklanja ulaznice za 10. Rijeka Tattoo Expo za sve članove benda, a tattoo studio Do Kosti poklanja tetovažu u vrijednosti od 2000 kn. Vlado Simcich Vava će za pobjednike u kategoriji Album godine napisati recenziju albuma, a Novi List napraviti intervju sa dobitnicima u tri glavne kategorije. Dobitnika u kategoriji Single godine - Ivica Vrkić 2020. posebno će nagraditi Radio Rijeka i Radio Korzo koji će pobjedničku pjesmu svaki mjesec vrtiti u eteru kroz cijelu godinu. Također tu su i nagrade Udruge Ri Rock, poput besplatnih probi u prostorijama Music Box na Delti, 30 sati snimanja u vrijednosti 3000 kn u suradnji sa Studijem Palach, besplatno savjetovanje kroz Ri Rock Kliniku za booking, promociju i menadžment te poklon bon za fotografiranje (Stephany Stefan) u vrijednosti od 1500 kn kao i 3 poklon bona u vrijednosti 1000 kn za kupnju opreme u Glazbenom centru Rijeka. Kako bi nagrađeni bendovi zasluženo proslavili, cugu za sve članove poklanjaju Klub Mladih Rijeka, The Beertija i Brewtiga. Novost ove godine je i da će u kategoriji Nove nade svi nominirani bendovi biti nagrađeni kako bi im se pružila motivacija i podrška u budućem radu.

IzvještajiTihomir Pop Asanović ispunio Peti kupe opakim grooveom


Chui u Petom kupeu


Mjuzikl "Ljepotica i zvijer"


Lutke na koncu @ Tvornica kulture


Kratko i upečatljivo iskustvo


Bosak & The Second Hand Band Live In Vidra Theater


Lačni Franz u Hard-Placeu


Cinkuši u močvari obilježili kraj godine


Komemoracija u HNK za Massima


Urban&4 u Saxu - sutra ćemo pričati!


Slavonski božićni domjenak na malo drugačiji način


Zagorski pankeri proslavili kraj godine


Partibrejkers u Vintageu


Zeal & Ardor u Močvari


Zimski MUF rastopio Hard Place


Widowspeak supp. Camille Camille


Odinova večer južnjačkog rocka


Vojko V u Tvornici


Stoneraj na najjače


Kries užario prepunu Močvaru