Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Optužnica koja je podignuta protiv jedne od kompanija pokojne pop zvijezde Michaela Jacksona od strane muškarca koji je tvrdio da ga je pjevač seksualno zlostavljao odbačena je.

James Safechuck, koji se pojavio u dokumentarcu Leaving Neverland iz 2019. godine, potraživao je od kompanija MJJ Productions i MJJ Ventures novčanu naknadu, a optužio je i navedene kompanije za pružanje potpore pjevaču tijekom navodnih seksualnih optužbi za zlostavljenje djece koje su tada bile aktualne (tijekom 90-ih godina prošlog stoljeća).

U srijedu 21. listopada sudac Mark Young odlučio je kako nijedna firma nije imala dužnost čuvanja Safechucka i nisu mogle biti odgovorne za navodno zlostavljanje.

Safechuck, koji sada ima 42 godine, naveo je u tužbi kako ga je Jackson počeo zlostavljati dok je imao samo 10 godina. Tužbu je podigao 2014. godine.

U svojoj odluci sudac Young rekao je kako je Jackson kontrolirao kompanije i njihove zaposlenike, što znači da one nisu mogle kontrolirati njegovo navodno ponašanje. Mediji su objavili kako Safechuck planira podići prigovor na ovu odluku.