Novosti
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

Svoje nastupe na velikoj proslavi 20. godišnjice dvostrukog europskog festivalskog prvaka upravo su potvrdili neki od ključnih aktera svjetske elektronske i trap scene, od kojih premijerno na EXIT stižu Sheck Wes, Honey Dijon i Paul van Dyk, a uz njih i Paul Kalkbrenner, Nina Kraviz te Solomun, koji ekskluzivno za Exitov jubilej po prvi put donosi svoj specijalni 4-satni set!

Oni će se na Petrovaradinskoj tvrđavi pridružiti dugačkom popisu već objavljenih svjetskih i regionalnih superzvijezda kao što su Tyga, David Guetta, DJ Snake, Eric Prydz b2b Four Tet, Boris Brejcha, Sepultura, Metronomy, Marky Ramone, Laibach i mnogi drugi. Centralni događaj obilježavanja dva desetljeća festivala dogodit će se, u njegovom poznatom punom formatu, od 8. do 11. srpnja uz impresivan program koji je pozvao čak 82% fanova da pokažu privrženost Exitu, čuvajući svoju ulaznicu iz 2020. za sljedeće leto. Uz navedene headlinere na tvrđavu 2021. stižu i 999999999 live, Juliana Huxtable, Francois X, Onyvaa live, Bokee, Monosaccharide, kao i VTSS b2b SPFDJ, kako bi svi zajedno pojačali tri velike pozornice Exita – Main stage, Dance Arenu i No Sleep Novi Sad.

Po prvi put će na Exitu nastupiti mladi reper iz New Yorka Sheck Wes čiji je singl „Mo Bamba“ jedan od najvećih hip hop hitova u posljednjih nekoliko godina. Sheckov talent prepoznali su i Travis Scott i Kanye West, potpisujući njegova izdanja, a iza sebe već ima i suradnje sa zvijezdama kao što su DJ Snake, 21 Savage, Lil Pump, Offset i Gucci Mane. Premijerno će na proslavi 20. godišnjice festivala nastupiti i Honey Dijon, rođena i odrasla u Chicagu, domu house muzike, koji je duboko ukorjenjen u njezin glazbeni stil. Nakon brojnih nastupa u nekim od najpoznatijih klubova širom svijeta, ova izuzetno tražena glazbenica, producentica, modna ikona i aktivistica donosi svoj jedinstveni zvuk i na Petrovaradinsku tvrđavu. I Paul Van Dyk prvi put stiže na EXIT. Ovaj višestruki dobitnik nagrade za najboljeg DJ-a na svijetu i osvajač Grammyja, nastupit će sljedećeg srpnja uživo na tvrđavi i tom prilikom predstaviti svoj najnoviji album pod nazivom „Guiding Light“.

Uz njih u Novi Sad stiže i jedna od miljenica lokalne publike, techno kraljica Nina Kraviz. Nina je prva elektronska umjetnica koja je doživjela da joj publika Dance arene skandira ime pozivajući je na bis, a nedavno je imala i jedinstvenu priliku snimiti live set na vrhu planine Olimp u Grčkoj. Nastup je potvrdio i jedan od najtraženijih svjetskih producenata Paul Kalkbrenner, poznat po živim nastupima u najvećim arenama koje su ranije bile rezervirane samo za rock zvijezde. Paulov nastup povodom godišnjice pada Berlinskog zida pred 500.000 ljudi ušao je u legendu, dok je njegov EXIT set iz 2019. godine od strane publike izglasan kao jedan od najboljih tog ljeta. Paulov najveći hit, Sky and Sand, proveo je čak 129 tjedana na njemačkim top listama, te se time našao na prvom mjestu službene top liste Dana njemačkog jedinstva.

Još jedan miljenik EXIT fanova, Solomun, donosi sljedećeg ljeta u Novi Sad set posebno skrojen za 20. godišnjicu festivala u trajanju od čak 4 sata! U sklopu ovog furioznog nastupa sigurno će se naći mjesta i za pjesme sa novog albuma najavljenog za početak 2021. godine. Uvod u novo izdanje predstavlja izvrstan singl „HOME“, kojim je Solomun htio skrenuti pažnju na snagu muzike i na to koliko je neophodno da se ona vrati u klubove i prostore koji su njezin dom, kako bismo mogli da je iskusimo na pravi način.

Proslava 20. godišnjice EXIT festivala održat će se od 8. do 11. srpnja 2021. na Petrovaradinskoj tvrđavi, a svoje nastupe već su potvdili David Guetta, DJ Snake, Tyga, Eric Prydz b2b Four Tet, Paul Kalkbrenner, Nina Kraviz, Boris Brejcha, Sheck Wes, Solomun, Sepultura, Metronomy, Dax J, Kobosil, Denis Sulta, Honey Dijon, Laibach, Juliana Huxtable, Francois X, 999999999 live, Onyvaa, Monosaccharide, Bokee, VTSS, SPFDJ, Marko Nastić, After Affair, Kristijan Molnar, Bokee, Coeus, Goblini, Ilija Djoković, Lag, Insolate, Layzie, Massimo, Reblok, Runy, Space Motion i Thundermother.

Sve ulaznice kupljene za EXIT 2.0 vrijede i za festivalsko izdanje 2021. i, osim činjenice da su nabavljene po najpovoljnijoj cijeni od čak 50% popusta u odnosu na finalni iznos, svi koji su zadržali ulaznice, njih 82%, ulazi u „bubanj“ za osvajanje nagrada kao što su Doživotna ulaznica za EXIT, propusnica za pristup pozornici mts Dance Arene, pretvaranje regularne ulaznice u VIP ulaznicu, EXIT modni paketi i majice. Također, svim ovim kupcima bit će omogućeno i 20% popusta na EXIT majice i suvenire po osobnom izboru.

U prodaji se trenutno nalazi ograničen kontigent ulaznica za EXIT festival 2021 po promo ceni od 495 kn i uz uštedu od 40% u odnosu na finalnu cijenu. Ulaznice se mogu nabaviti putem službene stranice exitfest.org i prodajne mreže Entrio.hr. Fanovi koji su zatražili refundaciju, a u međuvremenu se predomislili i žele ipak zadržati svoju ulaznicu i time ostvarit brojne pogodnosti, povrat mogu stornirati slanjem osobnih podataka na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..



Izvještaji



Mariza oduševila punu dvoranu Lisinskog


Sukhishvili u Lisinskom - II. dan


Poluintimni koncert velikog gospodina u maloj Šiški


Mimika Orchestra nastupio u ciklusu Chiaroscuro


Sukhishvili u Lisinskom - I. dan


Kawasaki 3P sirovo i jako zagrmili Tvornicom kulture


Nirvana tribute u VIB-u


Perpetuum Jazzile u Lisinskom


HC PUNK-erija u domu kulture zvanom Močvara


Judas Priest, Saxon i Uriah Heep u Beču


Galerija fotografija: Stare pizde + Prazna kutija


Galerija fotografija: Skotni vrag


Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici