Novosti

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Velški glazbenik Spencer Davis preminuo je u 81. godini nakon borbe s upalom pluća. Bio je osnivač grupe The Spencer Davis Group.

„Bio je jako dobar prijatelj,“ rekao je za BBC njegov agent Bob Birk, potvrdivši tako njegovu smrt. „Bio je vrlo talentirana, srdačna, inteligentna i darežljiva osoba. Svima će nam nedostajati. Bio je čovjek s vizijom, a ujedno i jedan od pionira britanske invazije glazbenika u Americi tijekom 60-ih godina prošlog stoljeća.“

Osnovana 1963. godine, The Spencer David Group dosegla je sedmo mjesto na američkoj glazbenoj ljestvici pjesmom Gimme Some Lovin.

Grupa je nastavila s radom još nekoliko godina prije raspada. Početkom 70-ih godina prošlog stoljeća ponovno su se okupili i izdali dva albuma: Gluggo (1973.) i Living in a Back Street (1974.) prije još jednog raspada. Davis se više fokusirao na jazz glazbu i snimanje takvih pjesama, ali se vratio u bend za turneju tijekom 2006. godine.

Iako rodom iz Engleske (rođen je u Swanseaju), početkom 70-ih godina prošlog stoljeća odselio se u Ameriku, točnije u Kaliforniju, gdje je proveo ostatak svog života.