Novosti

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

TOOL, američka metal grupa iz Kalifornije, koja je do sada izdala već pet studijskih albuma te krenula i u progresivne i eksperimentalne vode, osvojila je do sada četiri Grammyja i svojim pjesmama 'pomela' top-ljestvice u nekoliko zemalja.

S daljim planovima u radu grupe, javnost je upoznao njihov bubnjar - Danny Carey, koji je razgovarao sa Cevinom Keyom u emisiji 'Sunday Live Chat'. Pričali su o svemu i svačemu, a razgovor započeli na temu kako su članovi benda provodili vrijeme tijekom kućne izolacije uzrokovane pandemijom.

"Tool je bio u nekom stanju hibernacije. Ništa se nije događalo, a s obzirom da nam se činilo da ćemo uskoro normalno nastupati, rekli smo sami sebi: 'Hajde, uživajmo u ovome dok traje…' Ali, s obzirom da se ovo stanje neće promijeniti do kraja godine, moramo početi nešto raditi. Izbaciti, recimo, neki novi EP ili tako nešto“, objasnio je Carey i dodao kako više nemaju ugovornih obveza prema izdavaču.

Carey je opisivao i kako nastaju njihove pjesme, naglasivši pri tome da je to dugotrajan proces u kojemu razvijaju potpuno zajedništvo. „Mi nemamo jednog autora pjesama, nekog svog Neila Younga, već se zavučemo svi u prostoriju i sviramo. Snimamo sve na vrpce s kojih kasnije biramo najzanimljivije dijelove i iz njih dalje postupno gradimo priču.“

Prema onome što je ispričao Carey, grupa TOOL je ove godine zbog korona-krize propustila brojne prilike za velike nastupe. "Baš nam je lijepo krenulo… Negdje poslije Nove godine imali smo niz nastupa, a onda je došao ožujak i otkazali smo ih 10-ak. Činilo se da ćemo imati kratku stanku, a zatim nastaviti američku turneju, no i nju smo morali otkazati. Bilo je teško pratiti razočaranje naših obožavatelja. Odredili smo neke nove datume nastupa za studeni i prosinac, ali čini se da su i oni dovedeni u pitanje. Ostaje nam samo čekati, nadati se i pratiti razvoj situacije.“

Inače, tijekom naprasito prekinute turneje, Tool je svirao koncerte u trajanju od dva i pol sata, pri čemu bi pjevač Maynard James Keenan uglavnom stajao u sjeni kako bi do izražaja dolazili i drugi članovi grupe: gitarist Adam Jones i basist Justin Chancellor. Premda su turnejom predstavljali svoj posljednji album „Fear Iocolum“, kojega su objavili u kolovozu 2019., set-listu su popunjavali hitovima iz svoje sveukupne karijere.

Na sljedećem linku u nastavku možete pogledati izvedbu njihove pjesme „Pneuma“ iz koncertne perspektive bubnjara Dannyja Careya.