Novosti

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

Kriza koju je izazvala svjetska pandemija COVID-a 19 prekinula je koncertne nastupe brojnih glazbenika nauštrb publike i izvođača. I dok mnogi planiraju nove datume svojih nastupa od proljeća iduće godine ili rade na novim studijskim materijalima, članovi legendarne thrash-metal grupe Metallica odlučili su već ovoga ljeta turnejom obuhvati SAD i Kanadu. Naravno, pri tome će poštivati 'novo normalno' koje uključuje obveznu socijalnu distancu na koncertima. Stoga su odlučili su uvježbati i snimiti nastup koji će se od 29. kolovoza emitirati u Drive-In kinima diljem Sjeverne Amerike.

Ulaznice kreću u službenu prodaju 14. kolovoza, no članovi njihovog „Fifth member“ kluba obožavatelja imaju mogućnost kupovine ulaznica u pretprodaji čak dva dana ranije. Cijena ulaznica iznosi 115 dolara po vozilu, a u svakom automobilu smije biti najviše šest osoba.

Prema izjavama benda, uprava svakoga drive-in kina pridržavat će se preporučenih epidemioloških smjernica, kao i preporuka svih državnih i lokalnih zdravstvenih službi: pri kupnji ulaznica koristit će se beskontaktni način plaćanja, broj ulaznica bit će ograničen, osoblje u Drive-In kinima nosit će zaštitnu opremu, a čak i automobili moraju biti udaljeni barem metar i pol."

Svaka će ulaznica uključivati čak četiri serije kodova za preuzimanje MP3 verzije njihova nadolazećeg albuma „S&M2 live“, kojega su snimili u rujnu prošle godine tijekom nastupa sa Simfonijskim orkestrom iz San Francisca.

Prošloga je tjedna grupa objavila kratak videozapis o pripremama za nastup. S obzirom da su po prvi puta zasvirali zajedno od posljednjeg 'S&M2' nastupa, koji se održao 8. rujna 2019., dakle prije gotovo godinu dana, nisu skrivali svoje uzbuđenje. "Bilo je ludo, nabrijano, divlje i uzbudljivo, jer smo se nas četvorica napokon našli u istoj prostoriji i nakon dugo vremena ponovno zajedno stvarali glazbu!", napisali su oduševljeno na svojoj mrežnoj stranici. "'Što se događa?', pitate se? Snimamo koncert koji će se pojaviti u vašem lokalnom drive-in kinu i to je to! Bit ćemo prvi rock sastav koji će napraviti turneju diljem Amerike te na ovaj posve nov način 'nastupiti' na stotinama lokacija širom SAD-a i Kanade. Uvježbali smo nastup koji će se tijekom ovoga tjedna posebno snimati, a zatim i miksati kako bi se postigli najbolji mogući standardi zvuka koji će se u vaše automobile prenositi s velikog ekrana."