Novosti

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Martin Scorsese i David Tedeschi rade na novom dokumentarnom filmu o Davidu Johansenu, frontmanu grupe New York Dolls, kako je objavio Showtime Documentary Films. Prema njegovom priopćenju za javnost, film će "razotkriti mnoga Johansenova lica“.

Inače, New York Dolls američka je hard rock skupina s početka sedamdesetih godina prošlog stoljeća, koja se obično smatra jednom od preteča punka i glam-rocka, a snagom glazbenog utjecaja poistovjećuje s legendarnom skupinom Velvet Underground. Naime, njihov je utjecaj bio ključan na mnoge kasnije grupe kao što su Guns 'n' Roses, Ramones, Damned, Kiss pa i na Morriseya iz grupe The Smiths.

"Poznajem Davida Johansena već desetljećima“, rekao je Scorsese, redatelj koji je višestruko nagrađivan Oscarima, Grammyjima i mnogim drugim priznanjima. „Njegova mi je glazba bila nadahnuće još od vremena kada sam stvarao 'Ulice zla' (1973.). I onda, a i sada, smatram da je Davidova glazba upijala energiju New Yorka. Često odlazim na njegove nastupe, a tijekom prošle godine gledajući njegov nastup u 'Café Carlyle', kao da sam osjetio poziv da moram o njemu napraviti film; prikazati životni put, odnosno razvoj jednoga neizmjernog glazbenog talenta u okruženju u kojemu je nastao."

Osim filma „Vječni sjaj“ ('Shine A LIght On Me', 2008.) o Rolling Stonesima, Scorsese je prošle godine objavio dokumentarni film o Bobu Dylanu ('Rolling Thunder Revue'). Istovremeno je bio i izvršni producent filma o Robbie Robertsonu i grupi The Band ('Once Were Brothers: Robbie Robertson and the Band'). Bez sumnje, Scorsese je zanimljivom glazbenom pričom pronašao novu 'zlatnu žilu' te će ponovno napraviti izvrstan dokumentarni film s obiljem zanimljiva materijala.

U međuvremenu, prisjetimo se ove grupe i poslušajmo jednu od njihovih uspješnica.