Novosti

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

Kako javlja američki Pitchfork, Sir Elton John, engleski glazbenik, doživio je novo priznanje. Naime, napravljen je novčić s njegovim likom u Velikoj Britaniji. Kraljevska kovnica novca službeno je objavila da je pokrenula novu kolekciju "Music Legends" u okviru kojega će se naći i novčić s Eltonovim likom.

Izuzetna je čast doživjeti ovakvo priznanje, izjavio je Elton John u priopćenju za javnost te dodao: Posljednjih nekoliko godina doživio sam velika priznanja i možda najupečatljivije trenutke svoje karijere, ali ovo je uistinu velika prekretnica na tom putovanju.

elton gold coin

Eltonov novčić dizajnirao je Bradley Morgan Johnson, a kao predložak mu je poslužila omotnica možda najkvalitetnijega Eltonovog albuma „Captain Fantastic and the Brown Dirt Cowboy“ iz 1975. godine. Upravo je prema njoj napravio grafičko rješenje: Eltona je ukrasio slamnatim šeširom, glazbenom notom i zastavom. Novčić će biti dostupan u zlatnom, srebrom i briljantnom izdanju.

Elton John, bez sumnje, jedna je od najvećih legendi britanske glazbe i ubraja se među najuspješnije kantautore svoje generacije, izjavila je Clare Maclennan, ravnateljica Royal Mint Experience, numizmatičkog muzeja smještenog u Llantrisantu, u Walesu. Ondje se nalaze novčići, medalje, umjetnička djela i oprema za kovanje istih koje su prethodno bile u vlasništvu Kraljevske kovnice. Ovim činom željeli smo naglasiti Eltonov značajan doprinos britanskoj glazbi. Ovo je drugi novčić u novoj seriji 'Music Legends Royal Mint' (prvi je bio posvećen engleskoj grupi 'Queen'), kojim obilježavamo djelo naših izuzetnih britanskih glazbenika.