Novosti

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Bob Dylan, američki kantautor, znamenit kao autor vrsnih tekstova i specifične vokalne interpretacije, svojim je novim albumom „Rough And Rowdy Ways“ ponovno ušao u povijest. Objavio je to „Pitchfork“ koji je napravio kratku analizu Billboardovih ljestvica.

Naime, u svakom desetljeću Dylan ima po jedan album koji je među prvih četrdeset na Billboardovoj ljestvici. Od šezdesetih kad je započeo svoj vratolomni uspon na ljestvicama popularnosti s albumima „The Freewheelin’“ (1963.) te nastavio s „Bringing It All Back Home“ (1965.), među prvih pet probio se albumom „Planet Waves“ (1974.). Posljednji ovakav val popularnosti Dylan je ostvario u prošlom desetljeću albumom ''Together Thru Life“, koja je dostigla 1. mjesto na ljestvici 16. svibnja 2009.

Inače, Billboard ljestvica rezultat je slojevite analize pokazatelja popularnosti koja se zasniva ne obzir ne samo na medijskom emitiranju pjesama, prodaji albuma, već i tzv. „streamingu“ preko YouTubea i raznih drugih platformi pa i širenju preko društvenih mreža.

Kao što smo već višekratno objavljivali, izdanju albuma „Rough and Rowdy Ways“ prethodilo je objavljivanjem "Murder Most Foul", 17-minutne pjesme koja je postala Dylanov prvi singl broj 1 na bilo kojoj Billboardovoj ljestvici. Nedavno je medijima potvrđeno da su pridonijeli uspjehu albuma pijanistica Fiona Apple i gitatist Blake Mills. Premda ova godina još uvelike traje, teško je povjerovati da će album nekog drugog izdavača nadmašiti Dylanov uspjeh.