Novosti

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Jučer, 25. lipnja 2020., u vrtu Croatia Recordsa dodijeljena su priznanja izvođačima čiji su vinili bili najuspješniji u 2019. godini.

Top-lista vinila objavljuje se od 2018. godine, a temelji se na podacima prodaje vinila sa svih prodajnih mjesta u Hrvatskoj.

Ova je top lista još jedan od pokazatelja da Hrvatska diskografska udruga redovito prati svjetska i domaća kretanja u glazbenoj industriji i svoje aktivnosti provodi na temelju relevantnih i aktualnih zbivanja.

Album Majko zemljo Tihomira Popa Asanovića najuspješnije je vinilno izdanje zimskog razdoblja 2019. godine, a ujedno i najprodavaniji vinil cijele 2019. godine.

Priznanje za najuspješnije vinilno izdanje proljeća 2019. zasluženo je došlo u ruke naše velike dive, Josipe Lisac za album Tu u mojoj duši stanuješ.

Da vinilna izdanja mogu biti popularna i među mlađom publikom urbanog izričaja koja glazbu sluša putem različitih medija, potvrdilo je i posebno priznanje za Vinil ljeta koji je pripao Vojku V za njegovu uspješnicu Vojko.

Zadnje posebno priznanje za značajan uspjeh tijekom jesenskog perioda 2019. godine dodijeljeno je za album Daleke obale, čija je Uspomena: sve najbolje uživo bila najprodavaniji album konca prethodne godine.