Novosti

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Hrvatska glazbena unija i ove je godine obilježila Svjetski dan glazbe. Na više lokacija u gradovima gdje HGU ima svoje Podružnice, nastupila su brojna poznata glazbena imena i svojom svirkom oduševila publiku željnu kvalitetne glazbe i koncerata.

U Zagrebu se sviralo na 6 lokacija, a sviralo se i u Puli, Splitu, Rijeci, Šibeniku i Osijeku. Listi gradova ove su se godine priključili Sisak, Slunj, Slavonski Brod i Dubrovnik.

“Nakon nekoliko mjeseci intenzivnog rada tijekom kojih smo direktno financijski pomogli više od 500 glazbenika, te još barem toliko kroz članstva u nekim drugim udrugama, neopisiv nam je gust što smo na ovaj način obilježili Svjetski dan glazbe i poslali poruku da se može i mora svirati. Jasno nam je da to sve ovisi o zdravstvenoj situaciji u Hrvatskoj, ali se nadamo da je ovo neki novi početak i da će glazbenici napokon doći u poziciju da se bave svojim poslom i da mogu prehraniti sebe i svoje obitelji”, rekao nam je Izvršni tajnik HGU-a, Andrej Babić

U nastavku pogledajte fotogaleriju s jučerašnjih koncerata. Iz HGU-a kažu da će kroz nekoliko dana imati prigodni video održanih koncerata, kao i dodatne fotografije nastupa.