Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Hrvatsko društvo skladatelja na redovnoj godišnjoj Općoj skupštini koja se održala 13. lipnja objavilo je dobitnike svojih godišnjih nagrada za 2019. godinu.

Popis nagrađenih uz obrazloženje:

Nagrada „Vatroslav Lisinski“: Ivan Repušić (dirigent) za predstavljanje hrvatske glazbe u Njemačkoj i u svijetu

Nagrada „Milivoj Körbler“: Zrinko Tutić, za cjelokupno umjetničko djelovanje

Nagrada „Franjo Ksaver Kuhač“: Tomislav Uhlik, za cjelokupno glazbeno stvaralaštvo na temelju elemenata tradicijske glazbe

Nagrada „Boris Papandopulo“: Davor Branimir Vincze, za skladbu Fanfare za sekstet limenih puhača praizvedenu 13. travnja 2019. na koncertu 30. Muzičkog biennala Zagreb (ansambl Ad Gloriam, 15:00 sati, Lauba)

Nagrada „Josip Andreis“: dr. sc. Sanja Majer-Bobetko – za knjigu Hrvatska glazbena historiografija od početka 20. stoljeća do 1945. u izdanju Hrvatskog muzikološkog društva 2019.

Nagrada „Miroslav Sedak-Benčić“: Matija Dedić – za 25. obljetnicu umjetničkog djelovanja u Hrvatskoj i u svijetu kao autor-interpret i za autorski album INFLUENCEs snimljen za američkoga nakladnika (Alliance Records)

Nagrada „Adalbert Marković“: Tomislav Mrduljaš – za sustavnu višegodišnju afirmaciju hrvatskog glazbenog stvaralaštva kao direktor Splitskog festivala, te za veliki autorski humanitarni koncert Zovem prijatelje moje održan 2. prosinca 2019. u HNK Split koji je početkom 2020. godine gostovao i u Zagrebu (Dvorana Lisinski)