Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Američki glazbenik Bob Dylan rijetko daje intervjue, a sada, nakon 3 godine „šutnje“, dao je intervju Douglasu Brinkleyju iz časopisa The New York Times povodom izlaska novog albuma Rough and Ready Ways koji će se naći na policama CD shopova od sljedećeg tjedna.

Intervju koji je Dylan imao s Douglasom Brinkleyjem zapravo je napravljen kroz dva prijašnja razgovora – prvi početkom travnja, a drugi prije nekoliko tjedana u kojem su razgovarali o novom albumu. Tijekom razgovora o dva objavljena singlea s nadolazećeg albuma, a to su „Murder Most Foul" i „I Contain Multitudes“, Dylan je spomenuo bendove The Rolling Stones i Eagles, a to je potaknulo Brinkleyja da upita Dylana koje su njegove omiljene pjesme tih dvaju bendova.

„Možda Angie, Ventilator Blues i koja još? Hmm...“ odgovorio je Dylan nabrajajući pjesme Stonesa i sjetio se još jedne: „Svakako i Wild Horses.“ U vezi najdražih pjesama Eaglesa spomenuo je New Kid in Town i Life in the Fast Lane kao njegove omiljene, a dodao je da pjesma Joea Walsha Pretty Maids All in a Row njemu osobno konkurira za najdražu pjesmu.

Objavljena još u ožujku, Dylanova sedamnaestominutna pjesma Murder Most Foul koristi atentat i smaknuće 35. predsjednika SAD-a Johna F. Kennedyja kao priliku istraživanja povijesti i popularne kulture unazad 60 godina. S druge strane, I Contain Multitudes sagledava „tijek unutrašnjosti“.

Dylan govori sljedeće: „Moji stihovi su stvarni, opipljivi, oni nisu metafore. To je jedna od onih stvari koje vam dođu instiktivno i jednostavno ih zapišete. Većina mojih nedavno objavljenih pjesama nastala je na taj način. Moje pjesme na neki način pišu su same, jednostavno balansiram između stihova i na meni je samo da ih otpjevam.“