Novosti

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Pearl Jam, Death Cab for Cutie, Ben Gibbard, Brandi Carlile, Macklemore i ostali poznati izvođači iz okolice Seattlea ujedinit će se u izvedbi virtualnog koncerta protiv koronavirusa koji je zahvatio Ameriku i ostatak svijeta u korist organizacije All In WA (All in for Washington), javlja Seattle Times. Događaj će se emitirati 10. lipnja putem programa Amazon Music's Twitch kao i putem NBC Seattle. Cijeli događaj je pod sponzorstvom Amazona i bit će dostupan na Amazon Primeu nakon samog emitiranja.

Dave Matthews, Ciara, Russell Wilson, Sir Mix-A-Lot, Allen Stone, Mary Lambert, The Black Tones i mnogi drugi također su previđeni da se priključe ovom događaju, a uz njih i glumac Joel McHale. U budućnosti se očekuju dodatna poznata imena koja će podržati ovaj projekt. Sav prikupljeni novac za All In WA bit će doniran organizaciji koji pomaže radnicima, obiteljima i zajednicama koji su najviše pogođeni nastalom krizom koju je prouzročio koronavirus širom Amerike.

Pearl Jam je početkom ove godine izdao novi album Gigaton nakon 7 godina od posljednje objavljenog albuma Lightning Bolt. Nedavno je bend objavio animirani spot za pjesmu „Retrograde“ u kojem se pojavljuje Greta Thunberg, švedska aktivistica za okoliš.

Od pojave koronavirusa u Americi u ožujku ove godine, Ben Gibbard, gitarist indie rock banda Death Cab for Cutie, redovito je počeo objavljivati nastupe uživo iz svojeg doma te sudjelovati u mnogim virtualnim dobrotvornim glazbenim događajima, a odao je i počast Adamu Schlesingeru, redatelju, tekstopiscu i bivšem članu grupe Tinted Windows koji je preminuo od posljedica komplikacija koronavirusa 2. travnja.