Novosti

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Pjevač Ed Sheeran donirao je 170 tisuća funti školi Thomas Mills u Framlinghamu koju je nekada pohađao, s namjerom da pomogne mladima u ostvarenju njihovih snova. Donacija je podijeljena na dvogodišnje razdoblje u kojem su sredstva raspoređena od strane zaklade „Ed Sheeran Suffolk Music“, a za taj novac kupljeni su novi MacBookovi, fotoaparati i oprema za tamnu komoru.

Svijetlo dana ugledao je izvještaj zaklade koji pojašnjava da su ovom donacijom obnovljene umjetničke, informatičke i glazbene učionice koje će omogućiti bolje i kvalitetnije obrazovanje učenicima.

„Zvučna izolacija, novi fotografski studio i nekoliko komada opreme visoke kvalitete i programa za rad uspješno su kupljeni i spremni za upotrebu u školi.“

Ravnatelj glazbene škole Richard Hanley rekao je sljedeće: „Učenici i stručno osoblje škole sretni su što imaju dobročinitelja koji zna i cijeni vrijednost umjetnosti u obrazovanju, način na koji je ona važna i kako može promijeniti naše živote.“ Također, Sheeran je donirao 10 tisuća funti lokalnoj osnovnoj školi, a još 10 tisuća funti donirao je i zakladi „League of Friends“ bolnice Aldeburgh.

Pjevač je prije nekoliko dana iznenadio učenike osnovne škole Ecclesbourne u Thornton Heathu, južni London, videopozivom putem Zooma gdje je održao sat glazbene poduke, a zasluge za organizaciju pripadaju ravnatelju škole Timothyju Spoereru.

Ukupno bogatstvo Eda Sheerana procjenjuje se na 200 milijuna funti, što ga čini najbogatijim glazbenikom mlađim od 30 godina na prostoru Velike Britanije.