Novosti

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Alfa i omega Jethro Tulla, pjevač i flautist te jedini preostali izvorni član benda Ian Anderson nedavno je šokirao javnost izjavom da su mu zbog zdravstvenog stanja, kako kaže, „dani odbrojani“. U tom razgovoru s Danom Ratherom podijelio je sa svekolikim pučanstvom da boluje od COPD-a – kronične bolesti donjih dišnih puteva.

„Kada sam Danu Ratheru rekao da su mi dani odbrojani, mislio sam na moje pjevačke dane, a ne na svoj život“, rekao je Anderson te dodao, „U kolovozu ću navršiti 73, ali bit ću dobro još nekoliko godina, ukoliko me COVID ne dokrajči u međuvremenu.“

Anderson je također napomenuo da je blagi oblik njegove bolesti, poput astme, nešto s čim žive milijuni oboljelih diljem svijeta. Također nadodao je da bolest nema gotovo nikakvog utjecaja na njegov svakodnevni život sve dok ne dobije prehladu ili gripu. Da i dalje trči za autobusima i koristi svoj kapacitet pluća do maksimuma te da je zadnjih četrnaest mjeseci posve zdrav, bez infekcija i bronhitisa, što mu se nije dogodilo od njegovih dvadesetih godina.