Novosti

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

Novi strip bavit će se fikcionalnim svijetom u kojem je mit o smrti Paula McCartneya istina, a Beatlesi se u 1966. suočavaju s budućnošću bez njega, javlja Ultimate Classic Rock magazin.

U jednoj od najstarijih teorija zavjere, Paul McCartney je poginuo u automobilskoj nesreći tijekom snimanja albuma Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band te je zamijenjen dvojnikom jer je slavna četvorka željela nastaviti karijeru bez priznanja istine. Pobornici ove teorije tvrde da, iako činjenice nisu nikada otkrivene, kasnije pjesme Beatlesa nagovještavaju što se dogodilo s McCartneyem.

Strip "Paul Is Dead: When The Beatles Lost McCartney" napravili su pisac Paolo Baron i umjetnik Ernseto Carbonetti, a u prodaji će se naći 3. lipnja.

paul is dead

U sinopsisu stripa stoji: Studeni 1966. London. John Lennon ne može govoriti. Ne može skinuti pogled s fotografije automobila u plamenu i tijela Paula McCarnteya u njemu. Njegov prijatelj više nije ovdje, a to znači da niti Beatlesi nisu. No, John želi znati istinu te će s Georgeom i Ringom preispitati posljednje sate Paulovog života.

Prvotno, Ernesto i ja smo glazbneici, osjećamo posebnu povezanost prema glazbenim legendama, Baron je kazao za magazin Forbes. Imao sam bend više od 20 godina, a Beatlesi su mi bili prvi glazbeni uzori i tako je ostalo. Urbana legenda, znana kao "P.I.D." je bila oduvijek nešto u što sam teško mogao povjerovati. Uvijek sam joj se smijao, no svejedno je u meni godinama pobuđivala znatiželju. Sada mogu s ljudima podijeliti sva svoja istraživanja iz novina, knjiga, dokumentarnih filmova i intervjua o zavjeri da je Paul mrtav. To je kao kada istražujete "hladan slučaj" i dajete mu vrlo osobno mišljenje, zaključio je Baron.