Novosti

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Grupa Queen planira svoj legendarni koncert održan na stadionu Wembley u Londonu, 20. travnja 1992. godine, u čast Freddieja Mercuryja i borbe protiv AIDS-a streamati na YouTubeu 48 sati.

Koncert je održan pred 72 000 ljudi u Londonu u čast frontmena grupe Queen koji je preminuo 1991. godine baš od AIDS-a.

Koncert su izveli preostali članovi benda izvodeći najveće hitove, a na mjestu vokala izmjenjivali su se David Bowie, Roger Daltrey, George Michael, Elton John i Axl Rose. Također su bile otpjevane i pjesme sljedećih bendova: Metallica, Spinal Tap, Def Leppard, Guns N' Roses i grupa U2, dok je glumica Elizabeth Taylor održala govor o svijesti prema AIDS-u.

Svaka donacija od strane gledatelja streama bit će i više nego dobrodošla u čast Freddieja Mercuryja za Svjetsku zdravstvenu organizaciju, a Google će svaku donaciju od 2 dolara donirati u korist UN-ove organizacije za prikupljanje sredstava.

U međuvremenu, Queen i njihov sadašnji frontmen Adam Lambert dali su pjesmi „We Are The Champions“ novo ruho zbog koronavirusa, pa su izdali humanitarnu verziju pjesme pod nazivom „You Are The Champions“.

Pjesma je prvotno izvedena uživo od strane članova grupe iz njihovih domova i podijeljena na Instagram profilu Briana Maya prije 2 tjedna, a sada je izdana kao službeni single grupe. Članovi grupe objavili su da zarada od singlea „You Are The Champions“ ide u Fond solidarnosti protiv koronavirusa Svjetske zdravstvene organizacije.