Novosti

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Pravna tvrtka za medije i zabavu Grubman Shire Meiselas & Sacks bila je jedna od subjekata krađe u kojoj su kompromitirane informacije nekoliko desetaka poznatih slavnih osoba koje zastupaju, javlja Variety.

Navodno je ukradeno 756 GB vrijednih informacija od strane hakerske grupe koja se naziva „REvil, poznatija još kao i „Sodinokibi“, a među ukradene podatke spadaju ugovori, pisani dogovori sa sponzorima, telefonski brojevi, email adrese i privatna pisma. Poznata su i imena slavnih čiji su podaci kompromitirani, a to su Madonna, Bruce Springsteen, Lady Gaga, Nicki Minaj, Mariah Carey i Mary J. Blige.

Hakeri su ukrali podatke putem softverskog programa Emsisoft, a dokaze krađe objavili na forumu „Dark weba“, uključujući i odlomke ugovora Madonnine turneje „Madame X“ sa Live Nationom. Neki od ostalih klijenata tvrtke Grubman Shire Meiselas & Sacks su i David Bowie, Fiona Apple, Lizzo i Lil Nas X. Ranije je hakerska grupa „REvil“ ciljala na organizacije poput Travelexa i Brooks Internationala.