Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Grupa glazbenika odlučila je napraviti kompilaciju koja obuhvaća obradu pjesama legendarnih Beatlesa pod nazivom „Alone Together“ te tako očuvati socijalno zajedništvo u ovim teškim trenutcima fizičke razdvojenosti. Kao prvu pjesmu kojom su predstavili ovaj projekt odabrali su „Come Together“, pjesmu s albuma „Abbey Road“, kojega mnogi smatraju ponajboljim albumom Beatlesa. Poslušajte obradu pjesme „Come Together“ u nastavku.

Sve su pjesme aranžirane, snimljene, producirane, miksane i producirane u domovima pripadnika ovog projekta koji okuplja gotovo 40 glazbenika iz cijelog svijeta. Napravili su ih u simboličnih 14 dana, razdoblju koliko traje propisana karantena u okviru koje se vidi razvija li se bolest u potencijalno zaraženih.

Na albumu će biti 13 pjesama i oživjet će uspomenu na klasike najpoznatije svjetske četvorke. Projekt su pokrenuli Adam Lee, londonski umjetnik i pisac te Jessica Louise, pjevačica iz Los Angelesa. Započeli su raditi s bliskim suradnicima, ali suradnja se širila i uključila britanske umjetnike Zack Knight i Daley, novozelandsku umjetnicu Emily Browning i Montrealsku Anomalie.

"Osjećam da je ovaj album vremenska kapsula, a djeluje kao kolektivno iskustvo ovog nezaboravnog razdoblja u našim životima ", izjavila je Louise.

Sav prihod projekta bit će uplaćen Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji (WHO) u fond solidarnosti za pomoć borbe protiv pandemije COVID-19.