Novosti

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Grupa glazbenika odlučila je napraviti kompilaciju koja obuhvaća obradu pjesama legendarnih Beatlesa pod nazivom „Alone Together“ te tako očuvati socijalno zajedništvo u ovim teškim trenutcima fizičke razdvojenosti. Kao prvu pjesmu kojom su predstavili ovaj projekt odabrali su „Come Together“, pjesmu s albuma „Abbey Road“, kojega mnogi smatraju ponajboljim albumom Beatlesa. Poslušajte obradu pjesme „Come Together“ u nastavku.

Sve su pjesme aranžirane, snimljene, producirane, miksane i producirane u domovima pripadnika ovog projekta koji okuplja gotovo 40 glazbenika iz cijelog svijeta. Napravili su ih u simboličnih 14 dana, razdoblju koliko traje propisana karantena u okviru koje se vidi razvija li se bolest u potencijalno zaraženih.

Na albumu će biti 13 pjesama i oživjet će uspomenu na klasike najpoznatije svjetske četvorke. Projekt su pokrenuli Adam Lee, londonski umjetnik i pisac te Jessica Louise, pjevačica iz Los Angelesa. Započeli su raditi s bliskim suradnicima, ali suradnja se širila i uključila britanske umjetnike Zack Knight i Daley, novozelandsku umjetnicu Emily Browning i Montrealsku Anomalie.

"Osjećam da je ovaj album vremenska kapsula, a djeluje kao kolektivno iskustvo ovog nezaboravnog razdoblja u našim životima ", izjavila je Louise.

Sav prihod projekta bit će uplaćen Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji (WHO) u fond solidarnosti za pomoć borbe protiv pandemije COVID-19.