Novosti

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Dobro društvo, omiljena klupska pjesma, noćni klub. Milijunima ljudi diljem svijeta nedostaje uzbuđenje koje sa sobom nosi noćni izlazak jer poštuju uputu #ostanidoma. S druge strane, globalna pandemija koju je izazvao COVID-19 utjecala je i na živote milijuna onih koji zbog ove krize trenutačno ne mogu sa strašću raditi svoj posao u klubovima, barovima i kreativnim industrijama vezanima uz noćne izlaske

Među njima je i zagrebačka DJ-ica Rea Hadžiosmanović, dobri duh brojnih partija i evenata koja je preko noći ostala bez mogućnosti da radi ono što voli.

Situaciju u kojoj se, uz brojne svjetske aktere industrije clubbinga poput barmena i miksologa, našla i DJ Rea, prepoznala je obiteljska kompanija Mast-Jägermeister SE i pokrenula globalnu inicijativu #SAVETHENIGHT za direktnu pomoć kreativnoj industriji, vrijednu više od 2 milijuna dolara.

Rea će sudjelovati u aktivnostima Meister Drop In's i Meister Master Classes putem web stranice https://www.save-the-night.com. Projekt omogućava ljubiteljima dobre glazbe iz cijelog svijeta da rezerviraju svoj besplatni DJ Session ili edukaciju o DJ-ingu u trajanju od pola sata, a kojem mogu pristupiti kroz aplikacije kao što su Skype, Zoom ili Houseparty. Nakon što završi izvedba, publika je pozvana Reu nagraditi napojnicom u iznosu od 2, 5 ili 10 eura, dok Jägermeister pokriva naknadu za izvedbu.

Osim glazbenika, inicijativa podržava i miksologe, barmene, tattoo majstore i druge kreativce koji su zakinuti jer su zatvoreni barovi i klubovi diljem svijeta.

Tako uz Reu na web stranici https://www.save-the-night.com možete bukirati 50 izvođača i uživati u njihovoj izvedbi, ili se prijaviti za besplatni Meister Mastercass i educirati se o tajnama miksanja savršenog koktela, poslu DJ-a ili umjetnosti tetoviranja.

Rea priprema i jedinstveni DJ nastup koji će kreirati u suradnji sa svojim pratiteljima koji joj putem Instagrama mogu poslati ime svoje najdraže klupske pjesme. Rea će prema tome kreirati DJ mix Inspired by Jägermeister koji će streamati od doma, a prenosit će se 7. svibnja u 19 sati na Instagram profilu Jägermeister Hrvatska.

- Trenutno glazbenici i umjetnici teško opstaju samostalno i potreban im je push institucija, brendova i kompanija kako bi mogli nastaviti raditi svoj posao i kako bi se naša publika mogla senzibilizirati po tom pitanju, izjavila je Rea.

Michael Volke, izvršni direktor Mast-Jägermeister SE objašnjava:

„Mi smo obiteljska kompanija i za nas je solidarnost nešto što nam je blisko srcu i posebno je možemo pokazati sad u ovim iznimno teškim vremenima. Naš brand i naše poduzeće izraslo je kroz suradnju sa strastvenim meisterima - miksolozima, barmenima, glazbenicima i umjetnicima. Zato nam je jedino logično da im sada, kada je najpotrebnije, vratimo kroz ovu konkretnu i praktičnu inicijativu."

Rea će svojim pratiteljima kroz seriju kratkih edukativnih videa na svom IGTV-u odgovarati i na pitanja vezana uz posao DJ-a.