Novosti

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Uslijed nemogućnosti održavanja koncerata zbog trenutne epidemiološke situacije, Udruga MAG uoči blagdana sv. Dujma daruje svim ljubiteljima glazbe cjelokupnu video snimku koncerta „Večer splitskih skladatelja“ održanog u okviru jubilarnog 10. MAGfestivala u rujnu 2019. godine.

Prvi dio koncerta, u izvedbi Splitskog gitartističkog kvarteta, bit će premijerno emitiran u utorak 5. svibnja s početkom u 20 sati. Na programu su djela: Vlade Sunka, Ivana Božičevića i Gordana Tudora.

Dan kasnije, u srijedu 6. svibnja također u 20 sati, bit će emitiran drugi dio koncerta u izvedbi Mandolinskog kvarteta Da Capo. Na programu su djela: Marinka Katuranića, Tomislava Kalebića te također Vlade Sunka i Ivana Božičevića.

Udruga MAG ove godine obilježava desetu obljetnicu djelovanja. U organizaciji Udruge do sada je održano deset međunarodnih MAGfestivala komorne glazbe i deset (uključujući i trenutno prekinutu) koncertnih sezona s ukupno više od 120 koncerata u različitim koncertnim prostorima u Splitu, što predstavlja kontinuitet koncerata klasične glazbe kakav u Splitu dugo nije postojao.

Udruga MAG je dobitnik Posebne nagrade za umjetnost koju dodjeljuje dnevni list Slobodna Dalmacija.

Od rujna 2019. godine MAG je članica Platforme glazbenih iniciativa Split (GIS) koju čini 15 udruga, umjetničkih organizacija i obrazovnih institucija koje djeluju u Splitu i širem splitskom području.

Ova platforma je osnovana s ciljem djelovanja prema upravljačkim strukturama grada Splita u (su)kreaciji glazbenog i kulturnog života Grada te artikuliranja zajedničkih interesa prema prostoru buduće koncertne dvorane kao isključivo koncertnog prostora.

Također, Platforma je usmjerena na međusobnu suradnju, razvoj publike te koncertnu i svekoliku glazbenu te kulturnu djelatnost u gradu Splitu i okolici.

Više informacija možete pronaći na ovom linku: www.udrugamag.com.