Novosti

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

Da je neponovljivi David Bowie bio fenomenalan glazbenik i inspirativan umjetnik složit će se velika većina poznavatelja glazbe. Njegova veličina i utjecaj u području umjetnosti apsolutno su neosporivi. Ono što malotko zna o Bowieju jest da je uz sve navedeno, za razliku od brojnih kolega, bio i dobar čovjek. To potvrđuje i anegdota koju je britanskom Mirroru ispričao gitarist Peter Frampton. Vrijeme radnje je 1987. godina, a mjesto privatni zrakoplov koji je bend koristio za potrebe turneje „Glass Spider“ koja je uslijedila nakon Bowiejevog sedamnaestog studijskog albuma „Never Let Me Down“.

„Jednog dana za vrijeme turneje pri polijetanju, avion se počeo dimiti. Dave je ustao i počeo posadu glasno upozoravati na dim pa je pilot zaustavio avion, a stjuardesa spustila putničke stepenice. Ostao sam na svom sjedalu pomalo nesvjestan što se događa kada me Dave doslovno podigao s mjesta i iznio na sigurno. Nikada to neću zaboraviti. Mogao je samo izaći, ali htio se uvjeriti da će i sa mnom biti sve u redu. Takav je bio i općenito – prekrasan čovjek.“, navodi Frampton.

Bowie i Frampton poznavali su se iz srednjoškolskih dana, a važnost ovoj reakciji pridodaje činjenica da se Bowie nosio s velikim strahom od letenja (aerofobijom) kojeg je s godinama prevladao.