Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

Originalni tekst rukopisa Dylanovog klasika „The Times They Are A Changin'“ trenutačno se prodaje na aukciji po minimalnoj cijeni od 2, 2 milijuna američkih dolara. Ukoliko tražena vrijednost bude ostvarena, bit će to novi rekord u prodaji originalnog rukopisa neke pjesme. Zanimljivo je da je i dosadašnju najvišu isplaćenu cijenu od dva milijuna američkih dolara ostvario još jedan Dylanov klasik, a to je pjesma „Like a Rolling Stone“.

Tekst je napisan na komadu papira i sadrži neke odbačene fragmente koji su se vjerojatno odnosili na melodiju rockabilly pjesme iz 1958. godine. Na desnoj strani lista papira prekrižen je cijela jedna strofa koja sadrži stihove: “Come all magicians of illusion and deceit / With 100 16 weights tied to your feet / Get up, get up stand on your feet.”

times they are a changin

Foto: Daily Mail, Reuters

Originalni rukopis u vlasništvu je anonimnog privatnog kolekcionara, ali ga je izvorno posjedovao Dylanov menadžer Jeff Rosen. Prodaja se odvija preko mrežnih stranica „Moments in Time“ čije je sjedište u Los Angelesu. U ponudi su između ostalih i drugi Dylanovi tekstovi, primjerice “Subterranean Homesick Blues” za 1, 2 milijuna dolara te “Lay Lady Lay” za „sitnih“ 650 američkih tisućica.

"Nisu to toliko bitni rukopisi, koliko su kultni", priznao je za Reuters Gary Zimet, vlasnik 'Moments in Time', a potom je naglasio da je "Subterranean Homesick Blues" zasigurno bitna pjesma, ali ne u rangu pjesme "The Times They Are a-Changin".

Inače, Dylan je trebao provesti cijeli travanj na turneji po Japanu, ali ju je otkazao zbog korona-virusa. Ljetnu bi turneju trebao nastaviti 4. lipnja koncertom u Bendu u državi Oregon (SAD, ali izgledno je da će se i ovi datumi morati pomaknuti. Ukoliko se dogodi da ove godine Dylan više ne uspije nastupiti nigdje, bit će mu to prvi duži odmor s od početka „Never Ending Tour“ koju je započeo još davne 1988. godine.

U međuvremenu, Dylan krati vrijeme stvarajući i objavljujući nove autorske pjesme kojima ponovno zasjeda na vrhove top-ljestvica.