Novosti
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

U duhu sveopće izolacije Brian May, gitarist legendarne grupe Queen odlučio je još jednom dati podršku ideji mjere izolacije kao obliku borbe protiv širenja virusa COVID-19. Uz podršku Adama Alberta i originalnog bubnjara Rogera Taylora odsvirali su zajedno pjesmu „We Are the Champions“, čiji je tekst Adam promijenio u „You Are the Champions“. Snimku aktualne trojice iz grupe Queen možete pogledati u nastavku.

Brian May je tijekom pandemije korona-virusa na društvenim mrežama izrazito aktivan. Do sada je objavio niz poduka vježbe kako svirati gitaristička sola najvećih Queenovih uspješnica („We Will Rock You“, "Bohemian Rhapsody" i drugih), te je svoje pratiteljima nesebično uveo u najveće tajne svojeg neospornog gitarističkog umijeća.

Brian May, doktor fizike i odličan poznavatelj astronomije, ovom je prilikom još jednom pozvao sve fanove grupe Queen na samoizolaciju. "Osjećam da su poruke koje sam objavio na svom profilu u zadnje vrijeme možda najvažnije od svega što sam ikada postavio“, napisao je na svom Instagramu. "Toliko se širi lažnih vijesti u kojim se tvrdi da COVID-19 nije prijetnja, pa i da ne postoji. A čak i naša vlada nije reagirala na vrijeme, što će u konačnici rezultirati tisućama umrlih."

Adam Albert, sad već poprilično popularan američki pjevač i glumac, pobjednik je američkog idola 2009., a nakon toga je s dijelom originalne postave Queena u posljednjih je desetak godina napravio niz svjetskih turneja. Podsjetimo, osim prerano preminulog i nenadomjestivog Freddieja Mercuryja grupu Queen je napustio i John Deacon, originalni basist koji nije bio sklon nastavku rada ove grupe s drugim pjevačima pa se još 1997. umirovio i posvetio obiteljskom životu.

Adam bi trebao nastupiti u GLAAD-ovom live streamingu „Together in Pride: You Are Not Alone“ koji će se emitirati u nedjelju, 26. travnja, a moći će se pratiti na YouTube kanalu i Facebook stranici organizacije. Ovaj projekt je podrška LGBTQ zajednice borbi protiv širenja virusa COVID-19. Najavljeni su i nastupi Billyja Eichnera, Kathy Griffin, Lilly Singh i Bebe Rexha, kao i Keshe i Melisse Etheridge.



Izvještaji



Mariza oduševila punu dvoranu Lisinskog


Sukhishvili u Lisinskom - II. dan


Poluintimni koncert velikog gospodina u maloj Šiški


Mimika Orchestra nastupio u ciklusu Chiaroscuro


Sukhishvili u Lisinskom - I. dan


Kawasaki 3P sirovo i jako zagrmili Tvornicom kulture


Nirvana tribute u VIB-u


Perpetuum Jazzile u Lisinskom


HC PUNK-erija u domu kulture zvanom Močvara


Judas Priest, Saxon i Uriah Heep u Beču


Galerija fotografija: Stare pizde + Prazna kutija


Galerija fotografija: Skotni vrag


Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici