Novosti

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Neil Fallon, frontmen američke grupe Clutch, potvrdio je za „Sonic Perspectives“ da je bend počeo raditi na novom materijalu za svoj trinaesti po redu studijski album.

Iako je aktualna situacija s pandemijom osjetno usporila taj proces, Fallon tvrdi kako si članovi međusobno šalju ideje iz sigurnosti vlastitih domova te da se iskreno nada da će album ugledati svjetlo dana u ovo doba sljedeće godine. Ta sljedeća, 2021. godina, također je posebna za bend budući da će iste obilježiti trideset godina svog postojanja. No, čini se da bi im novo izdanje nakon vrlo dobrog „Book Of Bad Decisions“ iz 2018. bio najveći dar povodom obljetnice, a, barem zasad, i jedini koji namjeravaju „pokloniti“ svojim obožavateljima.

„Nismo previše pričali o nekakvoj specijalnoj proslavi tridesete obljetnice“, rekao je Fallon, „Ničim posebnim nismo obilježili ni dvadesetu, ni dvadeset i petu... Prema toj ideji uvijek je postojala neka averzija jer nas je strah nostalgije. Preferiramo se okrenuti budućnosti.“

Kao tajnu dugovječnosti ovog benda, frontmen je uz ljubav prema glazbi naveo radnu disciplinu. Bilo kako bilo, s nestrpljenjem očekujemo nove stvari ovih izvrsnih blues/stoner rockera.