Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

Legendarna grupa Genesis potvrdila je da će se ponovno okupiti 13 godina nakon svog posljednjeg koncerta, javlja magazin NME.

Članovi benda gostovali su u jutarnjem showu Zoe Ball i tamo su objasnili kako je Collinsov sin Nick, koji je live bubnjar na koncertima svoga oca, odigrao ključnu ulogu u njihovoj odluci da se ponovno okupe.

Mike Rutherfor, čiji je bend Mika And The Mechanics bio predgrupa na koncertima Phila Collinsa, kazao je kako su svi dobri prijatelji i još uvijek živi i zdravi tako da im je bilo sasvim prirodno donijeti takvu odluku.

mike

Mike Rutherford, foto: Mitja Groznik, arhiva SG

Collins, koji više ne može svirati bubnjeve, je kazao kako se radi o problemu koji su morali prevazići, iako je davao sve od sebe da odsvira neke ritmove na turneji. O svome sinu, koji bi trebao uskočiti na mjesto bubnjara, je kazao: Kada to hoće on svira na neki način kao ja. Jedan sam od njegovih uzora, a i otac sam mu. Svira kao ja i ima taj neki moj stav tako da je to dobro za početak.

Na sve to Rutherford je dodao: Odličan je osjećaj. Čini se da je pravo vrijeme.

Genesisi su potvrdili 10 datuma britanske turneje. Hoće li turneju proširiti i na ostatak Europe vidjet ćemo uskoro.

Srž grupe Genesis, koja je imala nekoliko postava i faza, čine Phil Collins, Mike Thutherford i Tony Banks. Svoj posljednji nastup imali su 2007., kada su prigodnim koncertom obilježili 40 godina od osnutka benda.