Novosti

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Legendarna grupa Genesis potvrdila je da će se ponovno okupiti 13 godina nakon svog posljednjeg koncerta, javlja magazin NME.

Članovi benda gostovali su u jutarnjem showu Zoe Ball i tamo su objasnili kako je Collinsov sin Nick, koji je live bubnjar na koncertima svoga oca, odigrao ključnu ulogu u njihovoj odluci da se ponovno okupe.

Mike Rutherfor, čiji je bend Mika And The Mechanics bio predgrupa na koncertima Phila Collinsa, kazao je kako su svi dobri prijatelji i još uvijek živi i zdravi tako da im je bilo sasvim prirodno donijeti takvu odluku.

mike

Mike Rutherford, foto: Mitja Groznik, arhiva SG

Collins, koji više ne može svirati bubnjeve, je kazao kako se radi o problemu koji su morali prevazići, iako je davao sve od sebe da odsvira neke ritmove na turneji. O svome sinu, koji bi trebao uskočiti na mjesto bubnjara, je kazao: Kada to hoće on svira na neki način kao ja. Jedan sam od njegovih uzora, a i otac sam mu. Svira kao ja i ima taj neki moj stav tako da je to dobro za početak.

Na sve to Rutherford je dodao: Odličan je osjećaj. Čini se da je pravo vrijeme.

Genesisi su potvrdili 10 datuma britanske turneje. Hoće li turneju proširiti i na ostatak Europe vidjet ćemo uskoro.

Srž grupe Genesis, koja je imala nekoliko postava i faza, čine Phil Collins, Mike Thutherford i Tony Banks. Svoj posljednji nastup imali su 2007., kada su prigodnim koncertom obilježili 40 godina od osnutka benda.