Novosti

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

U intervjuu za Classic Rock magazin, Ian Anderson je kazao kako se osjeća nelagodno oko ideje da ponovno okupi Jethro Tull i da za to ima mnogo razloga.

Kazao je kako bi na pozornici bila velika gužva te je nastavio: U mnogo slučajeva stari članovi benda više ne sviraju i nisu svirali mnogo godina. To zna biti škakljivo. Ideja okupljanja starog benda uvijek mi je bila čudna zato što se postavlja pitanje o kojoj postavi govorimo. Odabrati neke ljude, a druge izostaviti bilo bi favoriziranje, a nemam favorite.

Ian Anderson, glavni je tekstopisac i kreativna snaga Jethro Tulla, koji je osnovao 1967. zajednos Jeffreyem Hammondom i Johnom Evansom. Postava se tijekom godinam mijenjala i uključivala je razne glazbenike, uključujući i Martina Barrea, koji je svirao na svim albumima benda između 1969. do 2003.

Usprkos učestalim pitanjima o okupljanju Jethro Tulla, Ian Anderson je ostao dosljedan da bi brend trebao biti materijal, a ne glazbenici. Rekao je: Ako se na koncertu isključivo izvodi repertoar Jethro Tulla, osjećam da je to Jethro Tull.

Ian Anderson je drag gost Zagreba, a njegov posljednji nastup dogodio se 13. listopada 2018. u rasprodanoj maloj dvorani Doma sportova.