Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

frusciante

Grupa Red Hot Chili Peppers obznanila je da se gitarista John Frusciante vraća u bend, gdje će na mjestu gitariste zamijeniti Josha Klinghoffera koji je u bendu bio posljednju dekadu te je došao kao zamjena Fruscianteu.

Biti će ovo treći povratak Frusciantea u bend, nakon što se Peppersima priključio 1988. kao zamjena za preminulog Hillela Slovaka.

U službenoj objavi grupe stoji: The Red Hot Chili Peppers objavljuju da se razilazimo s našim gitaristom od posljednjih 10 godina Joshom Klinghoferom.

Josh je predivan glazbenik kojeg cijenimo i volimo. Izražavamo duboku zahvalnost za vrijeme s provedenom s njim i bezbrojne darove koje je dijelio s nama.

Također najavljujemo, s velikim uzbuđenjem i punim srcima, da se John Frusciante vraća u bend.

Frusciante je svirao na ranijim albumima benda "Mother's Milk" i "Blood Sugar Sex Magik", no kako je osjećao nelagodu s dolaskom u središte pozornosti zbog stalnog porasta usphjeha benda, napustio je grupu.

Vratio se u bend 1999. te je sudjelovao na albumima Californication, By The Way i Stadium Arcadium da bi ponovno 2009. napustio grupu, gdje ga je zamjenio Klinghofer, koji je s bendom snimio dva albuma, I’m With You i The Getaway, javlja loudersound.com.