Novosti

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Marie Fredriksson

Nakon 17-godišnje borbe s karcinomom, 9. prosinca u jutarnjim satima preminula je Marie Fredriksson, pjevačica planetarno popularne švedske pop-rock grupe Roxette, stoji u priopćenju na službenoj stranici benda.

Roxette je osnovan 1986., u sastavu: pjevačica Marie Fredriksson i tekstopisac, gitarist, skladatelj i pjevač Per Gessle.

Svjetsku slavu i značajan komercijalan uspjeh stekli su krajem 80-ih i tijekom 90-ih nizom hitova od kojih su mnogi postali evergreeni. Ostvarili su 19 UK top 40 hitova te nekoliko US Hot 100 hitova uključujući 4 broja 1 na Billboardovoj ljestvici: The Look, Listen To Your Heart, It Must Have Been Love i Joyride. Ostali veliki hitovi: Dangerous, Fading Like a Flower, Dressed For Success, Spending My Time, How Do You Do!, Almost Unreal, Sleeping in My Car i mnogi drugi.

Godine 2002. duo je uzeo pauzu od snimanja i koncertnih turneja nakon što je pjevačici Marie Fredriksson dijagnosticiran tumor na mozgu. Nakon 8 godina pauze Roxette se vraćaju u velikom stilu 2009., a 2011. izdaju Charm School, prvi album nakon 10 godina. Svoju popularnost zadržali su i u novom mileniju, čemu svjedoče rasprodane svjetske turneje i stvaranje novih generacija obožavatelja. Njihova glazba i dalje je neizostavna u opusu svakog radijskog etera. Roxette su prodali oko 60 milijuna nosača zvuka i nastupili pred milijunima obožavatelja na 6 kontinenata.