Novosti

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

ginger baker

Bubnjar grupe Cream, Ginger Baker preminuo je u dobi od 80 godina 6. listopada, potvrdila je njegova obitelj, a prensi Ultimate Classic Rock magazin.

Baker se već neko vrijeme borio s narušenim zdravljem te je bio i hospitaliziran krajem rujna nakon što je postao kritično bolestan.

Vrlo smo tužni što moramo reći da je Ginger preminuo spokojno ovoga jutra. Hvala vam svima na lijepim riječima tijekom proteklih tjedana, stoji u kratkoj poruci na njegovoj Facebook stranici.

Peter Edward "Ginger" Baker (Lewisham, London, 19. kolovoza 1939. - 6. listopada 2019.) bio je engleski bubnjar i skladatelj.

Ginger Bakerova slava rasla je kako je mijenjao sastave u kojima je bubnjao. Krenuo je sa Graham Bond Organisation, a vrhunac karijere napravio u sastavu Cream od 1966. do 1968. Kasnije je s Ericom Claptonom, Ricom Grechom i Steveom Winwoodom osnovao grupu Blind Faith (1969.). Nakon toga osnovao je vlastiti sastav Ginger Baker's Air Force (1970-ih), koji je eksperimentirao s jazzom i rockom.

Baker je osvajao glazbenu publiku, neobičnim smislom za ritam, virtuoznošću na svom instrumentu, a i atraktivnošću svog nastupa, među prvima je svirao sa dva bas bubnja.