Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

metallica

Kako bi obilježila završetak europskog dijela masivne svjetske "WorldWired" turneje, Metallica je objavila dva videa snimljena na koncertima u Varšavi - "St. Anger" (21. kolovoza) i Minhenu - "The Call of Ktulu" (23. kolovoza). Oba pogledajte u nastakvu.

Pisac Steffan Chirazi s thrash legendama je na turneji i u članku na službenim stranicama Metallice osvrnuo se na vezu između benda i fanova u protekla četiri mjeseca.

U tekstu je naveo: Na turneji ljudi su nasmijani. Stranci međusobno razgovaraju. Nisam vidio niti jednu tučnjavu ili svađu i nisam vidio niti osjetio ništa osim masivne, kolektivne predanosti veselju i pristojnosti - bilo da je ona dolazila od četiri momka na pozornici bilo od desetaka i desetaka tisuća vas koji ste dolazili na stadione, polja i zračne luke.

Vibra je bila na sasvim jednoj višoj razini. Zato je i James Hetfield kazao Manheimu kako mu je ovaj posljednji koncert europskog dijela turneje ostavio gorko-sladak osjećaj.

Nitko nije nesretan što ide doma. Ali svima će zaista nedostajati ova posebna stvar koja se stvorila između Metallice i vas..., zaključio je Hetfield.

m

Kako bi na veličanstven način proslavili dvadesetu godišnjicu nastupa koji je održan 1999., Metallica i Simfonijski orkestar San Francisca ponovo su zajedno 9. listopada zbog S&M².Ulaznice za ovu ekskluzivnu svjetsku projekciju koja nema reprizu već su u prodaji na www.metallica.film, a hrvatska projekcija održat će se u kinu Cinestar.