Novosti
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

mbz2019Europska udruga festivala (EFA) i Međunarodni EFFE žiri predvođen Sir Jonathanom Millsom objavili su 24 laureata koji se natječu za EFFE nagradu 2019-2020. Ova biennalska nagrada prati umjetničke festivale koji su se tijekom svog održavanja dokazali po umjetničkoj izvrsnosti, a u isto vrijeme su imali jaki utjecaj na lokalnoj i regionalnoj kulturnoj suradnji. Manifestacija EFFE - Europa za festivale, festivali za Europu pokrenuta je od strane Europske udruge festivala, a financira je Europska komisija. Dobitnici nagrada bit će poznati 26. rujna ove godine, na ceremoniji koja će se održati u Bruxellesu u Centru za umjetnost.

Predsjednik EFA-e, Jan Briers, istaknuo je kako mu je drago vidjeti da ovogodišnji laureati predstavljaju široku europsku kulturnu scenu i razne discipline, od digitalne umjetnosti pa sve do opere. Festivali su odabrani među čak 715 prijava, a među nominiranima za nagradu pored Ars Electronice i BBC Promsa se našao i Muzički biennale Zagreb!

Podsjetimo, Međunarodni festival suvremene glazbe 30. muzički biennale Zagreb održao se u travnju ove godine. Ovogodišnji Muzički biennale Zagreb predstavio je široku paletu suvremenih glazbenih zbivanja kroz gotovo 50 programa, uz brojne goste skladatelje iz inozemstva i nova djela hrvatskih skladateljica i skladatelja. Nastupilo je preko 400 domaćih i stranih izvođača koji su predstavili najbolje od domaćeg i svjetskog suvremenog glazbenog stvaralaštva. Sljedeći Muzički biennale Zagreb održat će se u travnju 2021. godine.



Izvještaji



Mariza oduševila punu dvoranu Lisinskog


Sukhishvili u Lisinskom - II. dan


Poluintimni koncert velikog gospodina u maloj Šiški


Mimika Orchestra nastupio u ciklusu Chiaroscuro


Sukhishvili u Lisinskom - I. dan


Kawasaki 3P sirovo i jako zagrmili Tvornicom kulture


Nirvana tribute u VIB-u


Perpetuum Jazzile u Lisinskom


HC PUNK-erija u domu kulture zvanom Močvara


Judas Priest, Saxon i Uriah Heep u Beču


Galerija fotografija: Stare pizde + Prazna kutija


Galerija fotografija: Skotni vrag


Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici