Novosti

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

mozartineU slavljeničkoj godini Pjevački studio Mozartine neumorno radi i svakim danom bilježi sve više nastupa i aktivnosti pa je tako Djevojački zbor održao turneju u Nizozemskoj gdje su provele nekoliko nezaboravnih dana.

Prvi je nastup održan u Amsterdamu u Crkvi Dobrog Pastira 13. travnja, a već sljedeći dan je održan drugi u Rotterdamu u Katoličkoj katedralnoj crkvi Sv. Lovre i Elizabete. Oba koncerta su bila vrlo posjećena posebice onaj u Rotterdamu gdje su djevojke nastupile i oduševile publiku u prepunoj katedrali, a to je ujedno bila prilika da se djevojke druže s nizozemskim Hrvatima.

Na koncertu u Rotterdamu cijelu svečanost je uveličala osim župnika Hrvatske katoličke misije fra Miše Sirovina i veleposlanica Hrvatske u Den Haagu, gđa. Andrea Gustović – Ercegovac.

Djevojke predvođene dirigenticom Ivom Majcenić uz glasovirsku pratnju Lorene Deida oduševile su izvedbama hrvatskih skladatelja klasične glazbe (Hatze, Cossetto, Fio, Matetić-Ronjgov, Mokranjac i dr.), ali i izvedbom korizmenog Stabat Matera G.B.Pergolesia. Koliko im je bilo lijepo tijekom turneje, članice zbora su opisale ovim riječima: „Razgledavali smo i prohodali Rotterdam uzduž i poprijeko – posjetili smo Kijk – Kubus, bili smo na tornju Euromast, prošetali smo poznatom tržnicom Markthalle, slikali smo se s kipom Erasmusa, odmorili smo se u prekrasnim parkovima Rotterdama, a ono što je posebno zanimljivo su polja tulipana te patkice i labudovi koje smo hranili na svakom koraku. ???? U Amsterdamu smo posjetili predivan i najveći trg Dam, vidjeli smo Van Gogh i Rijksmuseum, šetali se gradskim ulicama koje su prepune predivnih mostića, malih restorana, dućana, cvjećarni i uspješno smo izbjegli čak i „opasne“ bicikliste kojih je grad prepun. Nadalje, posjetili smo i predivan lučki gradić Volendam gdje smo malo odmorili uz obalu mora te bajkovito mjesto Zaanse Schans prepuno vjetrenjača i tulipana. Tamo smo vidjeli kako se izrađuju klompe i proizvodi sir (neke Mozartine su> bile asistentice u proizvodnji ???? ) kojeg smo degustirali skoro preko 20 vrsta – naravno i obavili shopping ovih proizvoda.“

Na povratku ih očekuju nove aktivnosti, jer kako smo rekli, ovo je slavljenička godina za Mozartine pa nam tako pripremaju nove nastupe i nove seminare!

Uskoro se najavljuje velika audicija za zbor dječaka BoysVoice, no i audicije za sve ostale ansamble koje će biti otvorene do 14.svibnja.