Novosti

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

20180724 211804 SamirCericKovacevicTijekom obilježavanja obljetnice oslobođenja Sarajeva 1945., frontmenu Iron Maidena – Bruceu Dickinsonu uručena je Povelja počasnog građanina grada Sarajeva. Bruce Dickinson je sa bendom Skunkworks 1994., za opsade grada stigao u opkoljeno Sarajevo te održao koncert u Bosanskom kulturnom centru kojeg će on, njegovi kolege glazbenici i svi oni koji su bili na tom koncertu pamtiti zauvijek.

Povelju je Bruceu uručio gradonačelnik Abdulah Skaka uz izjavu da je Bruceov dolazak 1994. bio jedan od onih trenutaka kada su građani Sarajeva znali da će preživjeti.
Bruce je izjavio da je sjajno vidjeti i kako 25 godina nakon koncerta, taj događaj jako puno znači gradu i građanima Sarajeva i da mu je velika čast primiti Povelju koju želi podijeliti sa svima koji su za vrijeme opsade grada bili tu.

Ako još niste, pogledajte dokumentarac „Scream for me Sarajevo“ u kojemu se Bruce, ljudi koji su omogućili da on i bend dođu u Sarajevo te neki od onih koji su bili na tome koncertu prisjećaju i opisuju taj događaj i koliko i što im je on značio i promijenio živote.