Novosti

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

poff

Dokaz kako pop glazba itekako može biti uzbudljiva, zavodljiva, mistična i motivirajuća su nominirani izvođači prvog izdanja Rock&Off nezavisne nagrade u Pop&Off kategoriji: Boris Štok, Detour i Mangroove. Najbolje među njima saznati na završnoj dodjeli u zagrebačkoj Tvornici Kulture, 31. siječnja.

Boris Štok riječki je glazbenik zavodljivog glasa, javnosti poznat kao „špic igrač“ bendova kao što su Quasarr i Manofon. U jednom je trenutku odlučio samostalno zakoračiti na domaću glazbenu scenu: „Jako volim raditi glazbu i svirati. Meni je to velika potreba i hrana za duh“, objasnio je svoje motive, a rezultat je debitantski album „Ispod kože“. Kanalizirajući svoje idole Davida Bowie i Bryana Ferryja u jedinstvenu kombinaciju (riječkog) rocka i elektronike, Štokov prvijenac oduševio je glazbenu kritiku koja ga je uvrstila među najbolja ostvarenja godine. Njegovi dueti s Yayom i Chuijem te samostalni autorski pop eksperimenti, osigurali su mu nominaciju u pop&off kategoriji, ali i titulu predvodnika novog vala moderne domaće glazbe.

Nenadu Borgudanu, frontmanu i autoru benda Detour, ne smetaju usporedbe s Novim fosilima – a zašto i bi kad su Fosili, baš kao i Detour, prednjačili u onome što za pop glazbenike predstavlja najveći izazov. To je, naravno, svidjeti se u jednakoj mjeri glazbenim sladokuscima, ljubiteljima jazza, klasike i progresivnog zvuka, ali istovremeno i kućanicama uz radijski prijemnik, vozačima autobusa i školarcima na velikom odmoru. Svoj razigrani, ali i angažirani art pop predstavili su ovogodišnjim izdanjem „TourDetour“ i velikim koncertom u zagrebačkom Domu sportova. U skladu s nazivom, njihova misija je vraćanje glazbenim ishodištima kako bi se stalno išlo naprijed. A mi smo sretni što smo njihovi suputnici!

Naslovi pjesama poput „Intravenozni rollercoaster“, „Azimut theme“ i „Atrium“ rijetkost su domaće pop glazbe, baš kao i njihovi tvorci, grupa Mangroove predvođeni karizmatičnom Željkom Veverec i svestranim Tonijem Starešinićem. Nakon preslušavanja albuma „Srce“ objavljenog u studenome 2018., kritika je Mangroove opisala kao bend koji „voli i zna to što radi“. U prilog tome idu i njihove fantastične koncertne ekspozicije koje će pokazati u Tvornici 28. veljače na live promociji albuma. No prije toga, na istom mjestu, svjedočit ćemo šarmantnom grooveu Mangroovea i njihovom soulu za modernu dušu.

Za desetu kategoriju, Nagradu publike, svi zainteresirani mogu glasati do 30. siječnja za jednog od kandidata na platformi https://www.iskon.hr/Rock-Off i osvojiti odličnu glazbenu nagradu MARSHALL zvučnik ili slušalice.

Prijenos dodjele nagrade moći će se pratiti na Iskon.TV-u, na posebnim Rock&Off kanalima (Rock&Off HD kanal 521 / Rock&Off SD kanal 511), koji će s emitiranjem početi nekoliko dana ususret samoj dodjeli.

Pozivnice za dodjelu nagrada "Rock&Off“ za zainteresiranu širu javnost mogu se, dok ih još ima, preuzeti na tri lokacije:

Tvornica kulture, Lj. Posavskog 1, radno vrijeme (Mali pogon): Pon – pet: 07 – 23h

Rockmark, Berislavićeva 13, radno vrijeme: Pon – pet: 09 – 20h, subotom: 10 – 14h

Unison, Brozova 8a, radno vrijeme: Pon – pet: 09-16h

Iskonov štand u Areni Centar Zagreb, Ul. Vice Vukova 6, radno vrijeme: Pon – pet: 10 – 21, vikendom 09 – 21h

Više o prvom izdanju Rock&Off nagrade saznajte na službenim web stranicama – vidimo se 31. siječnja u Tvornici!