Novosti

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

pravila igre photo by dario lepoglavec

Da je Ivan Penezić, frontmen grupe Pravila igre, veliki obožavatelj lika i djela Freddie Mercurya nije nikakva tajna. Nakon pogledanog filma u kinima, bend je odlučio odati počast ovom glazbenom velikanu i grupi „Queen“ i to fenomenalnom obradom bezvremenskog hita „Bohemian Rhapsody“!

Glasu nevjerojatnog opsega od čak četiri oktave, kojim je raspolagao Mercury, teško tko može parirati, no Penezić ga je „skinuo“ i više nego dobro, a što možete i sami poslušati niže.

„Kada bi me pitali ‘'zašto glazba", "zašto pjevanje" uvijek bih rekao samo jednu riječ - Queen, za mene najveći bend svih vremena. Svoje prve pjevačke korake ostvario sam upravo uz Freddie Mercurya i Queen. Nakon što smo dečki i ja u kinu pogledali film Bohemain Rhapsody odlučili smo napraviti obradu istoimene pjesme u čast tim velikanima. Pjevati tu pjesmu poseban je užitak, ali i svojevrstan pritisak jer kao da osjećam neko Freddievo prisustvo na mojem desnom ramenu u kojem mi govori, uči me i daje mi savjete kako da ju pravilno izvedem.Trag koji je grupa Queen ostavili u meni i na svjetskoj glazbenoj sceni je po meni veći nego Armstrongov trag čizme na Mjesecu i siguran sam da se grupa kao što je bila Queen više nikada neće pojaviti.“