Novosti

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

vojkoNepunih šest mjeseci nakon objavljivanja albuma prvijenca "Vojko", zagrebački Doma sportova pomeo je val Vrućine! Jedan od najboljih i najpopularnijih repera u regiji, Vojko Vrućina, na velika je vrata stupio na zagrebački asfalt.

U petak, 12. listopada više od 3 500 ljudi svjedočili su potvrdi Vojkovog fenomena. Imena njegovih pjesama postali su memovi i dio urbanog slenga koji nadilazi granice, nominalno rečeno supkulture iz koje proizlaze.

Šarolika publika svih generacija naizust je znala stihove Vojkovih pjesama – "Ne može", "Zovi čovika", "Kako to" i "Pasta italiana" izazvale su erupciju oduševljenja.

Vojko je na svom velikom zagrebačkom koncertu izveo sve pjesme s albuma prvijenca, uz naravno neizostavne hitove Dječaka i Kiše metaka, kao i pjesmu "Kuje i laseri". Redale su se tako "Swaguša" na kojoj mu se pridružio Damir Kedžo i oduševio svojim reperskim sposobnostima, "Narodna" sa Shamsom 69 iz Brkova, "Meko sranje", "Namazan u Kocki" na kojoj su mu se pridružili High5 koji su i nastupili kao predgrupa.

vojkohuljicNajbolji trenutak večeri je stupanje na pozornicu Tončija Huljića koji je na svom huljofonu odsvirao dionicu na "Pasta Italiani" te odrepao dio zbog kojeg je Tonči H postao nezaobilazna tema i u hrvatskim urbanim glazbenim krugovima.

Vojkov nastup svakako se može svrstati među najbolje koncerte godine, dok Vojka mnogi svrstavaju i u sâm vrh hrvatske i regionalne hip-hop scene.
Album "Vojko" postao je ultimativni hit godine, a glazbeni kritičari svrstali su ga među najbolja izdanja godine i općenito najbolja hip-hop izdanja u zadnjih nekoliko godina, što potvrđuje i njegov boravak na visokom mjestu top liste prodaje albuma u Hrvatskoj.